Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νέες τάσεις οινοποίησης στο Thessaloniki Wine Show 1η Απριλίου

Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, THESSALONIKI WINE SHOW επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 31 Μαρτίου και Δευτέρα 1 Απριλίου στο Περίπτερο των Εθνών (6) της ΔΕΘ από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ.

Woman holding a bottle of wine

Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω απ΄αυτό.

Το διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση, έρχεται φέτος με ακόμα περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2024 πρωταγωνιστούν:

Πάνω από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα.

Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

WSPC Workshop Γευσιγνωσίας

Το WSPC, το παλαιότερο και μεγαλύτερο εκπαιδευτικό παράρτημα οίνου & αποσταγμάτων στη Νότια Ευρώπη, που εξασφαλίζει στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας, διοργανώνει Masterclass με θέμα “Decoding the Label & Mastering Maturation”. 

1st Slot:  Κυριακή 31/3 | 14:00 – 14:45 Δήλωση Συμμετοχής

2nd Slot: Κυριακή 31/3 | 17:00 – 17:45 Δήλωση Συμμετοχής

Για τη δωρεάν συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αντίστοιχης δήλωσης λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Best Value International Wines

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας  – κορυφαίος Έλληνας Sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και Advanced Master Sommelier- επιλέγει και παρουσιάζει τα  Best Value κρασιά εισαγωγής για το 2024

Best Of Aris Sklavenitis

Τα 25 κορυφαία κρασιά του Άρη Σκλαβενίτη για το 2024 -Ο για τρεις φορές καλύτερος Έλληνας Sommelier  στους διαγωνισμούς  της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier επιλέγει και παρουσιάζει τα 25 ελληνικά κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο για  το 2024

Alternative Wines Bar

Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines

Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.

Cocktail Bar

Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί

Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;

Επτά κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι, και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, οι mixologists του Apallou, του Pelosof, του Casablanca, του Tribeca , του Cin Cin, του U bar Project, και του Vogatsikou |3 θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά, 14 cocktails με  βάση το κρασί και τα αποστάγματα της Genka1877, διαφορετικά μεταξύ τους, φτιαγμένα αποκλειστικά από ελληνικά κρασιά και ποικιλίες.

Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW θα είναι και φέτος η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show !

 

Get ready for the SHOW!

Γενική είσοδος: Tαμείο 12€, φοιτητικό 10€

Προπώληση στο www.more.com 10€, φοιτητικό 7€, διήμερο 18€|

Περισσότερες πληροφορίες: https://thessalonikiwineshow.gr/

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...

REPORTS

Κρασιά τύπου orange, αρκετά αφρώδη, αλλά και ετικέτες χωρίς αλκοόλ ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τη νέα παγκόσμια οινική τάση, που, σιγά –...

REPORTS

Σε καταλύτη εξελίξεων που θα απογειώσουν την υπεραξία του κρασιού υψηλών προδιαγραφών που παράγεται στην περιοχή της Νεμέας, το οποίο, επιδιώκεται να αποτελέσει το...

REPORTS

Την Τρίτη 27 Αυγούστου ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου συμμετείχε στο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Οίνων της Αυστρίας (Weinakademie Osterreich).

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Ενθαρρυντικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη για το α’ εξάμηνο του 2024, με την οινοποιία να αυξάνει τον κύκλο εργασιών...