Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το αστέρι της οινικής Ελλάδας μάγεψε γνώρισαν 33 διακεκριμένους οινοχόους

Ένα καθόλου βιαστικό πέρασμα από τα πιο εμβληματικά αμπελοτόπια της Ελλάδας έκαναν 33 διακεκριμένοι οινοχόοι που εργάζονται σε «αστεράτα» εστιατόρια της Ευρώπης, δοκιμάζοντας πάνω από 500 ετικέτες αντιπροσωπευτικές του ελληνικού οίνου, από 90 οινοποιεία της χώρας.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και η Enterprise Greece συντόνισαν από τις 22 έως τις 29 Αυγούστου την επίσκεψη των διακεκριμένων επαγγελματιών του οίνου, οι οποίοι συνολικά μετρούν 38 αστέρια Michelin στα εστιατόρια στα οποία εργάζονται.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα, που ξεκίνησε να διοργανώνεται πριν από ένα χρόνο, περιελάμβανε επισκέψεις στις οινοπαραγωγικές περιοχές Αμυνταίου, Νάουσας, Επανομής, Σερρών, Αττικής, Νεμέας και Σαντορίνης. Σε θεματικές οινογευσίες που διοργανώθηκαν, δοκιμάστηκαν επίσης κρασιά από περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δράμας, Κεντρικής Ελλάδας και Αττικής καθώς και Κρήτης, Κεφαλονιάς, Σάμου, Πάρου και Λέσβου. H πλειοψηφία των οινοχόων προέρχονταν από τη Γερμανία αλλά και από Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και Λετονία.

 

Το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΕΟ αναφέρει:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου- ΣΕΟ και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- Enterprise Greece, για 33 διακεκριμένους οινοχόους και οινογεύστες στην Ελλάδα, από 22 έως 29 Αυγούστου. Η πλειοψηφία των εκλεκτών προσκεκλημένων εργάζονται σε εστιατόρια που διαθέτουν τουλάχιστον 1 αστέρι Michelin. Ανάμεσά τους τα 3άστερα Rutz στο Βερολίνο, Azurmendi στη Βαρκελώνη και Geranium στην Κοπεγχάγη, που έχει ανακηρυχθεί Νο1 εστιατόριο στον κόσμο για το 2022. H πλειοψηφία των οινοχόων, με 38 αστέρια Michelin συνολικά, προέρχονταν από τη Γερμανία αλλά και από Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και Λετονία.

 

Η επίσκεψη στην Ελλάδα, που ξεκίνησε να διοργανώνεται πριν από ένα χρόνο, περιελάμβανε επισκέψεις στις οινοπαραγωγικές περιοχές Αμυνταίου, Νάουσας, Επανομής, Σερρών, Αττικής, Νεμέας και Σαντορίνης. Σε θεματικές οινογευσίες που διοργανώθηκαν, δοκιμάστηκαν επίσης κρασιά από περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δράμας, Κεντρικής Ελλάδας και Αττικής καθώς και Κρήτης, Κεφαλονιάς, Σάμου, Πάρου και Λέσβου. Συνολικά, οι οινοχόοι και οινογεύστες δοκίμασαν πάνω από 500 ετικέτες από περίπου 90 οινοποιεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση των εκλεκτών φιλοξενούμενων μας για τη διοργάνωση της επίσκεψης εξοικείωσης με το ελληνικό κρασί. Η ενέργεια αυτή του ΣΕΟ ήταν κομβικής σημασίας για την προσέγγιση της υψηλής εστίασης στην Ευρώπη. Το ελληνικό κρασί, με τις ξεχωριστές γηγενείς ποικιλίες, τα μοναδικά ελληνικά αμπελοτόπια αλλά και την εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής που διαθέτει έλαμψε, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για τους καταλόγους των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ, Δρ. Γιάννης Βογιατζής.

 

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Το Ελληνικό κρασί παίρνει το μερίδιο που αξιακά του ανήκει στην εστίαση υψηλής γαστρονομίας στην Ευρώπη. Τέτοιες δράσεις κάνουν ευρύτερα γνωστή την ποιότητα του Ελληνικού αμπελώνα και ενισχύουν την εικόνα του στις παγκόσμιες αγορές».

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΟ αποστέλλει θερμές ευχαριστίες στην Enterprise Greece, η οποία από την αρχή υποστήριξε έμπρακτα την τόσο σημαντική αυτή ενέργεια για την προβολή και προώθηση του ποιοτικού εμφιαλωμένου ελληνικού κρασιού.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται επίσης στον κο Ευάγγελο Πάττα, ιδιοκτήτη του ενός αστεριού Michelin εστιατορίου Delice στη Στουτγάρδη, για την πολύτιμη συνδρομή του εξασφάλιση της παρουσίας των κορυφαίων οινοχόων: «Το ταξίδι αυτό ήταν ένα ορόσημο για το ελληνικό κρασί. Ταξιδέψαμε μια εβδομάδα σε αρκετές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας και δοκιμάσαμε πολλά κρασιά από τις περιοχές τις οποίες δεν καταφέραμε να επισκεφθούμε. Μάθαμε πολλά για τις γηγενείς ποικιλίες της Ελλάδας, τα μοναδικά αμπελοτόπια και τη φιλοσοφία των οινοποιείων. Μετά από αυτή την απίστευτη εβδομάδα έχουμε κατανοήσει το τεράστιο ποιοτικό άλμα του ελληνικού κρασιού. Οι οινοχόοι εντυπωσιάστηκαν πολύ με την εξέλιξη αυτή. Ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι ένα νέο αστέρι γεννήθηκε: το αστέρι της οινικής Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει κερδίσει την καρδιά όλων μας και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον ΣΕΟ γιαυτό!», δήλωσε ο κ. Πάττας.

 

Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από αυτόρριζο αμπελώνα 45 ετών στα ορεινά της Μεσσηνίας το εκλεπτυσμένο Chardonnay της Οινοποιίας Ψαρούλη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

REPORTS

Τα μυστικά μονοπάτια των οίνων και των αποσταγμάτων, που εξίταραν τα όνειρά του από μικρό παιδί, βλέποντας τον πατέρα του να αποστάζει τσίπουρο, στο...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.