Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα πιο ακριβά κρασιά του Bordeaux και οι επικείμενες αλλαγές

Η αντίληψη ότι τίποτα δεν αλλάζει στο Bordeaux έχει διαταραχθεί από την έκπληξη που προκάλεσε η απόφαση δύο τοπ παραγωγών.

https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Το σύστημα κατηγοριοποίησης (classification), που υπάρχει από το 1855, διαταράχθηκε αυτή την εβδομάδα με τα αναπάντεχα νέα ότι δύο υψηλού κύρους οινοποιεία της περιοχής αποφάσισαν να μην εμπλέκονται πια με την κατηγοριοποίηση οίνου της περιοχής. Πρόκειται για το Cheval Blanc και το Ausone, που φαίνεται να μην χρειάζονται πια την ένταξη στην κατηγοριοποίηση. Μάλιστα λόγια των δύο οίκων μαρτυρούν την άποψη “ότι τα κρασιά θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο και όχι οι εγκαταστάσεις που αφορούν τον οινοτουρισμό”. Επιπλέον, οι τιμές των κρασιών τους αποδεικνύουν ότι κινούνται πέρα από την κατηγοριοποίηση, ακόμα και την ονομασία προέλευσης.

Αυτό σηκώνει μια ερώτηση – τα μεγάλα ονόματα του Bordeaux χρειάζονται τελικά ακόμα την κατηγοριοποίηση;

Χρειάζονται ακόμα τα οινοποιεία Petrus και Le Pin την ένδειξη «Pomerol» στις ετικέτες τους; Ή το «Pomerol» χρειάζεται την επιβεβαίωση που του δίνει το γεγονός ότι δίνει το όνομά του στα κρασιά των οίκων Petrus και Le Pin; Η μέση τιμή μιας φιάλης Pomerol είναι λιγότερο από 100 δολάρια ενώ τα κρασιά των οινοποιείων Petrus και Le Pin βρίσκονται πολύ πάνω από αυτό τον μέσο όρο και φαίνεται οι εταιρείες να είναι βιώσιμες και έξω από την ονομασία προέλευσης.

Τα πιο ακριβά κρασιά στο Wine-Searcher:

Ο μέσος όρος αύξησης της μέσης τιμής των δέκα κρασιών της παραπάνω λίστας είναι 8% για τους τελευταίους δώδεκα μήνες, κάτι που αποτελεί ένα πολύ υγιές διάγραμμα.

Ίσως λοιπόν να έχει έρθει η στιγμή να επαναπροσδιορίσουμε ολοκληρωτικά το σύστημα κατηγοριοποίησης. Ούτως ή άλλως, το «Super Tuscan» φαινόμενο προέκυψε όταν καινοτόμοι παραγωγοί, που έφτιαχναν τα κρασιά που ζητούσε ο κόσμος, βγήκαν έξω από την επίσημη ονομασία και έφτιαξαν το δικό τους.

Να περιμένουμε τη γέννηση του πρώτου Super Bordeaux;

 

Με στοιχεία από wine-searcher.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ένα κλειστό κλαµπ «βιρτουόζων» αµπελουργών επιδιώκει να σχηµατίσει η αποσταγµατοποιία-οινοποιία Τσιλιλή, προκειµένου να εφοδιάζεται σταφύλι που ικανοποιεί τα ποιοτικά στάνταρτς για τα προϊόντα απόσταξης,...

REPORTS

Εάν δεχτούμε ότι ο δρόμος που μεσολαβεί ανάμεσα στο κρασί και το τυρί, δεν είναι τελικά παρά εκείνο το μονοπάτι που τα ενώνει, ίσως...

REPORTS

Στο «μικροσκόπιο» της εφαρμοσμένης έρευνας αναμένεται να βρεθεί η αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας, στο Κιλκίς, σε μια προσπάθεια να προσδιοριστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του...

REPORTS

«Η κοιλάδα της Νάπα είναι οινική περιοχή με απίστευτη ποικιλομορφία», λέει η Rebekah Wineburg, οινοποιός και αμπελουργός για την εταιρεία Quintessa, στην Αμερικανική Αμπελουργική...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.