Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα ανοικτά μέτωπα του οίνου στην Γενική Συνέλευση της ΕΔΟΑΟ στις 21 Μαρτίου

Όλες οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του αμπελοοινικού τομέα της χώρας θα βρεθούν στο επίκεντρο εκδήλωσης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, την Δευτέρα στις 21 Μαρτίου 2022 στις 11:30 πμ στο ξενοδοχείο Electra Palace (N. Νικοδήμου 18-20 στην Πλάκα – Αθήνα).

Η εκδήλωση θα εκκινήσει με γενική αποτύπωση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας, της ρωσοουκρανικής κρίσης και γενικότερα των προκλήσεων για το ελληνικό κρασί στις ξένες αγορές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

11:15 – 11:30   Προσέλευση – καφέ

11:30 – 11:50   Χαιρετισμοί επισήμων

11:50 – 12:20   Γενική αποτύπωση του κλάδου. Κωνσταντίνος Ευσταθίου Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ – Γιάννης Βογιατζής Πρόεδρος ΣΕΟ – Χρήστος Μάρκου Πρόεδρος ΚΕΟΣΟΕ

12:20 – 12:40   Παρουσίαση και προκαταρτικά αποτελέσματα του προγράμματος «Συγκρότηση συνεργατικού σχήματος καινοτομίας για την βιώσιμη ανάπτυξη των φορέων του αμπελοοινικού κλάδου μέσω δικτύου καινοτομίας, προώθησης της έρευνας και της μεταφοράς γνώσεων και πληροφορίας». Δρ. Δημήτρης Τάσκος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ιωάννης Ευαγγελόπουλος εταιρεία Novacert.

12:40 – 12:55    Παρουσίαση του προγράμματος «Γεωπληροφορική και ψηφιακά Χωροχρονικά Παρατηρητήρια. Εφαρμογή στη ζώνη Νεμέας»  Δρ. Διονύσης Καλύβας Καθηγητής Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

12:55 – 13:10    «Αρωματικό προφίλ οίνων ελληνικών ποικιλιών» Δρ. Γιώργος Κοτσερίδης, Καθηγητής Εργαστηρίου Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

13:10 – 13:15    Διάλειμμα

13:15 – 13:30    Παρουσίαση θεμάτων του αμπελοοινικού τομέα, Διονύσης Γραμματικός ΥΠΑΑΤ

13:30 – 13:45   Παρουσίαση των προγραμμάτων Προβολής Προώθησης, Νίκος Ταβουλάρης ΥΠΑΑΤ

13:45 – 14:00      Παρουσίαση βασικών επικοινωνιακών υλικών για το λανσάρισμα καμπάνιας για το ελληνικό κρασί, Κώστας Ταμπουράκης από την εταιρεία Tribe

14:00 – 14:15      Παρουσίαση δράσεων ΕΔΟΑΟ

14:15 – 14:30      Οινοτουρισμός, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

*Για συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται πιστοποιητικό νόσησης (εντός τελευταίου τρίμηνου) ή πλήρους εμβολιασμού.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού (IWINETC) επιβεβαίωσε ότι η διοργάνωσή του το 2026 θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας.

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του ωΐδιου, με τις ράγες των σταφυλιών να είναι ευαίσθητες στον μύκητα μέχρι και το γυάλισμα, ενώ οι...