Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Συστάσεις για πρώιμες προσβολές περονόσπορου στο αμπέλι

Με τον τρύγο να ολοκληρώνεται , οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ Ιωαννίνων έχουν ξεκινήσει να τονίζουν την ανάγκη εκτέλεσης φθινοπορινών ψεκασμών και συλλογή-καύση εμφανώς προσβεβλημένων φύλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Ιωαννίνων:

«Το μόλυσμα περονοσπόρου σε έναν αμπελώνα προέρχεται κατά βάση από τον ίδιο τον αμπελώνα και για τις επιδημίες ευθύνονται κυρίως τα ωοσπόρια που ενδημούν σε κάθε αμπελώνα. Συνεπώς οι επεμβάσεις καταπολέμησης θα πρέπει να στοχεύουν στον περιορισμό των αρχικών μολύνσεων. Με βάση τον σκοπό αυτό προτείνεται

• Η διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών (μετά τον τρύγο) με σκοπό των περιορισμό σχηματισμού ωοσπορίων

• Η συλλογή και καύση των προσβεβλημένων φύλλων στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, πριν αυτά πέσουν στο έδαφος. Αν πέσουν στο έδαφος θα υπάρχουν ωοσπόρια (μόλυσμα) μέσα στον αμπελώνα για αρκετά χρόνια.»

Σχετικά Άρθρα

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο φυτοπροστασίας εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου με στόχο την ενημέρωση των αμπελουργών της περιοχής και την σύσταση να...

REPORTS

Μέσω επιστολής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης ζήτησε την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά την διαχείριση...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι πληθυσμοί της ευδεμίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από το δίκτυο φερομονικών παγίδων της αρμόδιας...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...