Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 2 έως 4 Μαρτίου το Οινόραμα 2024

Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο, Οινόραμα έρχεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις στις 2 έως και 4 Μαρτίου 2024.

Το Οινόραμα διοργανώνεται και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο που έχει ταυτιστεί μαζί του και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του ελληνικού κρασιού.Οι όμορφες ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε απόσταση περπατήματος από το Ζάππειο Μέγαρο, εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης.

Το Οινόραμα διεξάγεται από το 1994 και είναι η πιο σημαντική έκθεση κρασιού της χώρας. Περιλαμβάνει περισσότερους από 250 εκθέτες σε ξεχωριστά σταντ και πάνω από 2.500 κρασιά και αποστάγματα, ενώ υποδέχεται γύρω στους 10.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες, επαγγελματίες του αμπελοοινικού κλάδου και φίλους του κρασιού.  Στην έκθεση θα υπάρχει:

Οινοτεχνία

Το Οινόραμα φιλοξενεί και φέτος, σε περίοπτη θέση της έκθεσης, επιλεγμένες εταιρείες οινικού εξοπλισμού που διαχρονικά στηρίζουν με την παρουσία τους το ελληνικό κρασί. Παραδοσιακά, η παρουσία αυτή, πάντα με το όνομα «Οινοτεχνία», εμπλουτίζει το Οινόραμα και δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου να κάνουν ουσιαστικές επαφές με οινοποιούς-εκθέτες, αλλά και με τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, παρουσιάζοντας σύγχρονα προϊόντα αιχμής, κυρίως για την οινοποίηση και τη συσκευασία κρασιών και αποσταγμάτων.

Πλατεία Γευσιγνωσίας

Η «Πλατεία Γευσιγνωσίας», που για 1η φορά έκανε την εμφάνισή της στο Οινόραμα του 2004, πάντα αποτύπωνε αντιπροσωπευτικά τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά ποικιλίες αμπέλου, προελεύσεις, στυλ κρασιών κ.ά. Απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του χώρου. Στο Οινόραμα του 2024 η Πλατεία Γευσιγνωσίας θα είναι αφιερωμένη για πρώτη φορά σε κρασιά-νέες κυκλοφορίες. Κρασιά, δηλαδή, που είδαν το φως της αγοράς κάπου μέσα στο προηγούμενο δωδεκάμηνο, πάντως μετά το περσινό Οινόραμα.

Οινικές αποκαλύψεις

Αίθουσα με 36 σταντ και ισάριθμα πρωτοεμφανιζόμενα, λιγότερο γνωστά ή μικρά οινοποιεία, με όχι τόσο γνωστά έως σπάνια κρασιά. Πρόκειται για δημοφιλή αίθουσα για επαγγελματίες αγοραστές που ψάχνουν τα ελληνικά «top obscure» κρασιά και «ψαγμένους» καταναλωτές που αναζητούν το διαφορετικό και θέλουν να… προβλέψουν το οινικό μέλλον.

Στο «Wine Bar» στο βάθος της αίθουσας εξειδικευμένοι οινοχόοι – οινολόγοι σερβίρουν και παρουσιάζουν τα εξής: φυσικά κρασιά, κρασιά ελάχιστων παρεμβάσεων, γηγενών ζυμών ή ιδιαίτερων αμπελοοινοποιητικών τεχνικών και κρασιά σπάνιων γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Ελλάδας (αφανείς ποικιλίες), ακόμα και από οινοποιούς εκτός έκθεσης.

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το...

REPORTS

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και...

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο της βορειότερης αµπελουργικής ζώνης της Ελλάδας κάνει την εµφάνισή του, το µακρινό 1959. Το συνεταιριστικό οινοποιείο της περιοχής αποτέλεσε την αρχή...

REPORTS

Διαδοχικές κρίσεις, πολιτικές αστοχίες και ανισότητες της ΚΑΠ, εμπορικοί συμβιβασμοί, πανδημία, ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνθέτουν το παζλ για το αγροτικό ξέσπασμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες...