Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ροζέ έκφραση της ελληνικής οινοποιίας στα καλύτερά της

Κοιτάζοντας πίσω διαπιστώνει κανείς πως για δεκαετίες ολόκληρες, στις προτιµήσεις των εγχώριων οινόφιλων, τα ροζέ κρασιά βρίσκονταν σταθερά υπό την σκιά τόσο των λευκών, όσο και των ερυθρών.

Τα πράγµατα άρχισαν να αλλάζουν, αργά αλλά σταθερά, την τελευταία δεκαετία και κυρίως στο δεύτερο µισό της. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παραγωγοί αφουγκράστηκαν τις αναδυόµενες προτιµήσεις των οινόφιλων και δηµιούργησαν σύγχρονα κι εκφραστικά ροζέ κρασιά που αποδίδουν άµεσα τόσο την ποικιλιακή τους σύνθεση, όσο και τον τόπο καταγωγής τους.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, σηµαντικά λιγότερες, η εσωτερική ανησυχία οινολόγων και οινοποιών οδήγησε στο σχεδιασµό και τη δηµιουργία εξαιρετικών ροζέ κρασιών που σταδιακά αγκαλιάστηκαν από τις νέες οινικές συνήθειες.

Αν κάτι πρέπει να έχει στο μυαλό του ο οινόφιλος είναι πως τελικά έχει δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα υψηλής ποιότητας ροζέ κρασιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης γεύσης. Ανάμεσά τους η ομάδα του Wine Trails δοκίμασε δεκατέσσερις ετικέτες και τις παρουσιάζει.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΡΟΥΒΑΛΗ

ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ 2019

Aποδίδει έναν ιδιαίτερα ανοιχτό ροζέ καμβά. Αρωματικά κυριαρχούν τα πυρηνόκαρπα φρούτα, υποστηριζόμενα από λευκά ανθικά στοιχεία, με παρούσες ωστόσο τις νύξεις φυτικότητας και κόκκινων φρούτων. Ισορροπημένο και δροσιστικό, υπογραμμίζει γευστικά τα αρωματικά του στοιχεία ξεδιπλώνοντας με το μέτριο σώμα του μια τυπική φρουτένια και φυτική επίγευση.

 

ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ
GRIS DE NUIT 2019

Κινείται στα όρια της φρεσκοκομμένης  φλούδας κρεμμυδιού. Με αμεσότητα αποδίδει την τυπική ανθικότητα της ποικιλίας, που εμπλουτίζουν τα στοιχεία λευκόσαρκων και τροπικών φρούτων. Γευστικά ακολουθεί πιστά τα αρωματικά μονοπάτια ξεδιπλώνοντας ανθική τυπικότητα και μια χαρακτηριστική μεσογειακή βοτανικότητα στο τελείωμα.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΡΟΥΠΗ

ΤΟΜΗ 2019

Ροζ πυρήνας που με έντονες βιολετί νύξεις. Έντονο και τυπικό αρωματικά, με πληθώρα ανθικών και πυρηνόκαρπων στοιχείων και νύξεις μικρών κόκκινων φρούτων. Ισορροπημένο και τυπικό γευστικά διαθέτει μέτρια δροσιστική οξύτητα και χαρακτηριστική φυτική φρεσκάδα στο μεσογειακό του τελείωμα.

 

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

ΟΔΙΤΗΣ 2019

Ιδιαίτερα απαλό χρωματικά.  Δεν βροντοφωνάζει, ξεδιπλώνει πληθώρα στοιχείων κόκκινων φρούτων και εκπλήσσει με νότες που θυμίζουν λίτσι. Τα κόκκινα φρούτα κυριαρχούν γευστικά υποστηριζόμενα από την παρούσα φαινολική του υφή και την υψηλή δομική του οξύτητα, οδηγώντας σε μια χαρακτηριστικά δροσιστική επίγευση πετροκέρασου.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΚΟΥΡΑ

PEPLO 2019

Τρεις ποικιλίες, βαρέλια ακακίας, ανοξείδωτες δεξαμενές και  αμφορείς υφαίνουν ένα πραγματικά πολύπλοκο ροζέ πέπλο. Με υψηλή αρωματική ένταση κι ευκρίνεια, αποδίδει κάθε πτυχή των ποικιλιών της σύνθεσης. Παλλόμενο γευστικά, ισορροπεί μεταξύ έντασης και φινέτσας ξεδιπλώνοντας ένα πολυδιάστατο τελείωμα.

 

ΚΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ 2019

Φλερτάρει με το ελαφρύ ερυθρό. Ξεκάθαρα κι έντονα κόκκινα φρούτα, γλυκά κι εξωτικά μπαχαρικά. Πληθωρικό δίχως φλυαρία, έντονη συμπύκνωση φρούτου και  υποστηρικτική φαινολική υφή που συμβάλλουν στην τυπική και δροσιστική επίγευση κόκκινων φρούτων.

 

 

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

ΡΟΖΕ 2019

Μέτριος ροζ πυρήνας με ερυθρωπές νύξεις.  Σφιχτός χαρακτήρας  και ταυτόχρονα χαρακτηριστικά σμιλεμένος ξεδιπλώνει μέτριας έντασης κόκκινες και λευκές αποχρώσεις φρούτων. Σε αρμονία και οι γευστικές παράμετροι αποδίδουν ένα ισορροπημένο και φινιρισμένο δροσιστικό σύνολο.

 

ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ

ESPRIT DU LAC V.V. 2019

Το απαλό ρόζ χρώμα ακολουθούν τα τυπικά αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων και μεσογειακών ανθών. Ισορροπημένο γευστικά με έντονη δομική οξύτητα, γευστική στιβαρότητα και χαρακτηριστική ταννική υφή, που συνθέτουν ένα επίμονο τελείωμα.

 

KTHMA ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

MERLOT 2019

Απαλό  γοητευτικό ροζ, διαθέτει μια απέριττη και τυπική αρωματική έκφραση με υψηλή ένταση. Μαύρα και κόκκινα φρούτα με επίβλεψη της  υποστηρικτικής φυτικότητας. Ισορροπημένο, πλούσιο, άμεσο και ξεκάθαρα τυπικό, αποδίδει ένα ολοκληρωμένο γευστικό σύνολο.

 

 

LA TOUR MELAS

IDYLLE 2019

Χαρακτηριστικά ανοιχτό με ιδιαίτερη διαύγεια. Ώριμα λευκά φρούτα, γλυκά μπαχαρικά και νότες φρέσκων λευκών ανθών. Πλούσιο, ισορροπημένο και δροσιστικό με χαρακτηριστική επίγευση όπου κυριαρχούν τα ώριμα  πυρηνόκαρπα φρούτα και τα γλυκά μπαχαρικά

 

ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

ΤΗΕΜΑ ΡΟΖΕ 2019

Στα όρια των αποχρώσεων του ερυθρού. Πληθώρα ώριμων  μικρών κόκκινων φρούτων, στοιχεία φρέσκων ανθών του αγρού και γλυκά μπαχαρικά συνθέτουν ένα γοητευτικό αρωματικά σύνολο. Γευστικά ακολουθεί ταυτόσημα μονοπάτια συνθέτοντας έτσι ένα άμεσο, γοητευτικό και ισορροπημένο οινικό σύνολο.

 

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΡΟΖΕ 2018

Φίνο ροζ και κρυστάλλινο. Ξεδιπλώνει ίδιους καμβάδες φρέσκων ερυθρών και λευκών φρούτων με χαρακτηριστικές πινελιές πικάντικων στοιχείων. Ισορροπημένο και πυκνό, διαθέτει λεπτοδουλεμένη ταννική δομή που συμβάλλει στο χαρακτηριστικά  δροσιστικό του τελείωμα.

 

 

ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

4-6h 2018

Χαρακτηριστικά απαλό χρωματικό αποτύπωμα. Με σφιχτό χαρακτήρα που κινείται μεταξύ φρέσκων κόκκινων και ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων με νότες ζύμης κέικ και νύξεις βανίλιας. Γευστικά διχοτομείται μεταξύ ώριμων κόκκινων και πυρηνόκαρπων φρούτων. Δροσιστικό,  γεμάτο με τυπική επίγευση κερασιού.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ROSETTE 2018

Βαθύχρωμο στα όρια του ερυθρού. Πληθωρικό αρωματικά βροντοφωνάζει για τη θερμή καταγωγή του ντύνοντας τον πυρήνα κόκκινου φρούτου με νότες μεσογειακών βοτάνων. Πλούσιο και ισορροπημένο γευστικά υποστηρίζει το ώριμο κόκκινο φρούτο με δομική φαινολικότητα.

 

To Warehouse edge βρίσκεται στην Καλλιθέα στον αριθμό 4 της οδού Πεισιστράτου και σε απόσταση αναπνοής από το parking του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Όλα τα κρασιά της δοκιμής αγοράστηκαν από σημεία λιανικής πώλησης και δοκιμάστηκαν σύμφωνα με την ποικιλιακή τους σύνθεση και τη σοδειά παραγωγής τους.

Τα κρασιά δοκίμασαν οι Νατάσα Στασινού (δημοσιογράφος), Δέσποινα Μαρκαντωνάτου (οινόφιλος), Βασίλης Πατάκης (οινόφιλος), Ζήσης Πανάγος (οινόφιλος), Γιώργος Αλεξίου (υπεύθυνος αγορών στα wine bar Warehouse), Κώστας Λώνης (οινολόγος υπεύθυνος γευστικών δοκιμών στο wine bar Oinoscent), Λάζαρος Γατσέλος (οινολόγος -Dip.WSET σύμβουλος οίνου).

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το οινοποιείο Whitehall Lane του Rutherford φύτεψε το Camminare Noir και το Paseante Noir για να αντιμετωπίσει την απειλή της νόσου του Pierce. Αλλά...

REPORTS

Όπως αποδεικνύεται η προσθήκη πάγου στο κρασί δεν είναι αμαρτία , ούτε είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε μόνο στα φθηνά κρασιά. Μερικοί από...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι παραγωγοί των κρασιών Port κρατάνε καλά αρχεία για την παραγωγή τους εδώ και πολλά χρόνια. Γι 'αυτό μπορούν να πουν με σιγουριά ότι...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στον αμπελώνα επηρεάζουν τον χαρακτήρα του κρασιού. Μπορεί όμως αυτό να σημαίνει ότι η έκφραση του...

Copyright © 2020 Greenbox SA.