Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στους λαμπαδηδρομείς της Ολυμπιακής Φλόγας ο οινοποιός βιολογικών-βιοδυναμικών οίνων Gérard Bertrand

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Narbonne στις 16 Μαΐου 2024 μεταφερόμενη από το θρύλο της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, και ένα από τα βασικά πρόσωπα της περιοχής Languedoc σε όλο τον κόσμο, τον Gérard Bertrand.

Μια παράδοση από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία ξεκινά στην Αρχαία Ολυμπία στην  Ελλάδα, όπου ανάβει η φλόγα και στη συνέχεια μεταφέρεται, κυρίως με τα πόδια, μέσω της χώρας υποδοχής τις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε 11.000 λαμπαδηδρόμους για να μεταφέρουν τη φλόγα σε όλη τη Γαλλία στο Παρίσι, όπου θα διεξαχθεί η 33η διοργάνωση των αγώνων. Η δάδα έφτασε στη γαλλική πόλη της Μασσαλίας στις 8 Μαΐου.

Ο Bertrand, ο οποίος αναγνωρίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης στα οργανικά κρασιά και βιοδυναμική, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που μεταφέρω την Ολυμπιακή φλόγα, πρώτα γιατί είναι η επικράτειά μου, αλλά πάνω απ’ όλα, γιατί συμβολίζει την υπέρβαση του εαυτού και την ειρήνη που χρειαζόμαστε στον κόσμο.».

Ο Gerard Bertrand θεωρείται, θρύλος της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας στη περιοχή της Νότιας Γαλλίας Languedoc-Roussillon. Οι ετικέτες του είναι τοποθετημένες στα καλύτερα εστιατόρια & ξενοδοχεία του κόσμου με φανατικούς οπαδούς. Τα κρασιά του είναι ιδιαίτερα κομψά, ισορροπημένα και βελούδινα, παρ’ ότι προέρχονται από ζεστές, μεσογειακές περιοχές. Ο Gerard, με υπερβάλλοντα ζήλο, αναδεικνύει το μοναδικό terroir της περιοχής που συνορεύει με τη Μεσόγειο. Η προσπάθεια αυτή, τον έχει ανταμείψει με αναρίθμητα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς σε όλο τον πλανήτη. Το κρασιά του Bertrand, που παράγονται από τα 17 κτήματα του σε όλο το Languedoc – και τώρα στα νοτιοδυτικά με μια πρόσφατη αγορά ενός κτήματος στο Cahors –  καλλιεργούνται βιοδυναμικά και εξάγονται σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η άνοδος των ελληνικών κρασιών είναι αδιαμφισβήτητη, με την παράδοση και την τάση να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο στα Decanter World Wine Awards...

REPORTS

Η Επιτροπή θα παρατείνει κατά ένα έτος την ισχύ των αδειών φύτευσης και αναφύτευσης αμπέλου που λήγουν το 2024 σε περιοχές που πλήττονται από...

REPORTS

Οι παραγωγοί σαμπάνιας στη Γαλλία προτείνουν να μειωθεί ο αριθμός των σταφυλιών που θα τρυγηθούν φέτος, αφού οι πωλήσεις του κρασιού μειώθηκαν περισσότερο από...

REPORTS

Μια αξιοσημείωτη καθοδική τάση καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο στις εισαγωγές κρασιών στην Γερμανία με τα στοιχεία από τις τελωνειακές αρχές της χώρας να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...