Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα Μαντινεία Cuvée στα καλύτερα της από την Boutari Wineries

Η Boutari Wineries, μία από τις πιο εμβληματικές και ιστορικές οινοπαραγωγικές εταιρείες της Ελλάδας, με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το νέο της κρασί, Μαντινεία Cuvée. Αυτό το εκλεκτό κρασί έρχεται να ενισχύσει τη νέα και περίφημη σειρά κρασιών με Ονομασία Προέλευσης, που έχει ως στόχο να αναδείξει και να γιορτάσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κορυφαίων οινοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδας.

Η νέα αυτή οικογένεια κρασιών περιλαμβάνει ήδη τα βραβευμένα κρασιά Νάουσσα (Ξινόμαυρο) και Σαντορίνη (Ασύρτικο). Το Μαντινεία Cuvée, που αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη, προέρχεται από την ξακουστή οινοπαραγωγική περιοχή της Μαντινείας.

Η Μαντινεία Cuvée είναι αποτέλεσμα της προσεκτικής επιλογής σταφυλιών από παλαιά κλήματα ηλικίας 50 ετών, που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητο αμπελώνα στη ζώνη της Μαντινείας. Το κρασί αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου, προσφέροντας μια εξαιρετική γευστική εμπειρία που θα γοητεύσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς οινογνώστες.

Η Μαντινεία Cuvée ξεχωρίζει για το λαμπερό, χρυσοκίτρινο χρώμα του, που μοιάζει να αιχμαλωτίζει τις ακτίνες του ήλιου. Στη μύτη, αναδύονται έντονα αρώματα λουλουδιών, όπως ρόδο και αγιόκλημα, συνδυασμένα με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Στο στόμα, η γεύση είναι φρουτώδης, με ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση που αναδεικνύει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του Μοσχοφίλερου. Το νέο αυτό κρασί συνδυάζεται άριστα με θαλασσινά και ψάρια, λευκά κρέατα, αρωματικά και ελαφριά τυριά, καθώς και σαλάτες με φρέσκα λαχανικά. Αυτοί οι συνδυασμοί δημιουργούν ιδανικές γευστικές αρμονίες που απογειώνουν κάθε γεύμα.

Η Boutari Wineries, με μια παράδοση πολλών δεκαετιών, παραμένει αφοσιωμένη στην ποιότητα και την αυθεντικότητα. Με βαθύ σεβασμό στη γη και τους ανθρώπους της, η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί, προσφέροντας στους λάτρεις του κρασιού μοναδικές γεύσεις που αποτυπώνουν την πλούσια οινοποιητική κληρονομιά της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα κρασιά του αττικού αμπελώνα βρεθήκαν στο επίκεντρο ειδικού master class που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης International & French...

REPORTS

Σε σημείο καμπής βρίσκεται η βιομηχανία οίνου της Ευρώπης, με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, την κλιματική αλλαγή και την μεταστροφή των γεωργικών πολιτικών να θέτουν...

REPORTS

Αντιμέτωπος με κίνδυνο εξαφάνισης μέσα στην επόμενη πενταετία βρίσκεται ο ιστορικός αμπελώνας της Αττικής, ελέω των χαμηλών τιμών που καταβλήθηκαν στα οινοποιήσιμα σταφύλια και...

REPORTS

Σε κρίση βρίσκεται η εμβληματική περιοχή Ribeira Sacra στην Γαλικία, που φημίζεται για τα κόκκινα κρασιά της ονομασίας προέλευσης, ελέω της συσσώρευσης αποθεμάτων και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε δύσκολη εξίσωση που απαιτεί να συνεκτιµηθούν πολύ περισσότεροι παράγοντες, από την προφανή ανάγκη να ληφθούν άµεσα µέτρα για το µετριασµό των επιπτώσεών της,...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

REPORTS

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η φετινή γενική συνέλευση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, αφού φέτος ο ΑΟΣ και η Διοίκηση του κατάφεραν να ορίσουν...

REPORTS

Η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξηρασίας και οι συνέπειες που συνεπάγονται αυτής έδειξε το πρόσωπο της στον φετινό μισακό τρύγο, υπογραμμίζοντας διαρθρωτικές αδυναμίες και κινήσεις...