Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα Μαντινεία Cuvée στα καλύτερα της από την Boutari Wineries

Η Boutari Wineries, μία από τις πιο εμβληματικές και ιστορικές οινοπαραγωγικές εταιρείες της Ελλάδας, με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το νέο της κρασί, Μαντινεία Cuvée. Αυτό το εκλεκτό κρασί έρχεται να ενισχύσει τη νέα και περίφημη σειρά κρασιών με Ονομασία Προέλευσης, που έχει ως στόχο να αναδείξει και να γιορτάσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κορυφαίων οινοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδας.

Η νέα αυτή οικογένεια κρασιών περιλαμβάνει ήδη τα βραβευμένα κρασιά Νάουσσα (Ξινόμαυρο) και Σαντορίνη (Ασύρτικο). Το Μαντινεία Cuvée, που αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη, προέρχεται από την ξακουστή οινοπαραγωγική περιοχή της Μαντινείας.

Η Μαντινεία Cuvée είναι αποτέλεσμα της προσεκτικής επιλογής σταφυλιών από παλαιά κλήματα ηλικίας 50 ετών, που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητο αμπελώνα στη ζώνη της Μαντινείας. Το κρασί αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου, προσφέροντας μια εξαιρετική γευστική εμπειρία που θα γοητεύσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς οινογνώστες.

Η Μαντινεία Cuvée ξεχωρίζει για το λαμπερό, χρυσοκίτρινο χρώμα του, που μοιάζει να αιχμαλωτίζει τις ακτίνες του ήλιου. Στη μύτη, αναδύονται έντονα αρώματα λουλουδιών, όπως ρόδο και αγιόκλημα, συνδυασμένα με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Στο στόμα, η γεύση είναι φρουτώδης, με ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση που αναδεικνύει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του Μοσχοφίλερου. Το νέο αυτό κρασί συνδυάζεται άριστα με θαλασσινά και ψάρια, λευκά κρέατα, αρωματικά και ελαφριά τυριά, καθώς και σαλάτες με φρέσκα λαχανικά. Αυτοί οι συνδυασμοί δημιουργούν ιδανικές γευστικές αρμονίες που απογειώνουν κάθε γεύμα.

Η Boutari Wineries, με μια παράδοση πολλών δεκαετιών, παραμένει αφοσιωμένη στην ποιότητα και την αυθεντικότητα. Με βαθύ σεβασμό στη γη και τους ανθρώπους της, η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί, προσφέροντας στους λάτρεις του κρασιού μοναδικές γεύσεις που αποτυπώνουν την πλούσια οινοποιητική κληρονομιά της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...