Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με σεβασμό στις προσταγές της φύσης ο ιδιόκτητος αμπελώνας του κτήματος Μανωλεσάκη

Το Κτήµα της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αµπελουργία και την οινοποίηση από το 1989, µια κοµβική περίοδος που συµπίπτει µε το ξεκίνηµα του αµπελώνα της περιοχής της Αδριανής στη ∆ράµα, µε τις κοσµοπολίτικες γαλλικές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cab. Sauvignon, Merlot και Syrah.

Ο Γιώργος Μανωλεσάκης είναι από τους πρώτους που αναβίωσε την αµπελουργία στην ιστορική αυτή περιοχή και µε τη βοήθεια του γιου του Σταύρου, ασχολούνται µε το σύνολο των εργασιών της καλλιέργειας των αµπελιών και της παραγωγής των οίνων του Κτήµατος φροντίζοντας να διατηρηθεί ο σεβασµός στις προσταγές της φύσης παράλληλα µε τη βελτιστοποίηση της αµπελουργικής και παραγωγικής διαδικασίας, ώστε τα κλήµατα να µπορούν να αποδώσουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του µικροκλίµατος (terroir) της περιοχής, που αποτελεί και τον αρχικό στόχο της προσπάθειάς αυτής.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος Τhe TOP 50 by WineTrails του 2025

 

Το 2004, η διαρκής αναζήτηση οδήγησε σε νέες καλλιέργειες ελληνικών γηγενών ποικιλιών όπως η Μαλαγουζιά, το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, το Ασύρτικο και το Αγιωργίτικο ενώ το 2008 προστέθηκαν Μοσχόµαυρο και Ληµνιό και το 2014 η διεθνής ποικιλία Pinot Νoir.

Το 1998 ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου µε µια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική µονάδα 1.500 τ.µ. στην καρδιά του ιδιόκτητου αµπελώνα 200 στρµ. στις πλαγιές της Αδριανής, λίγα χιλιόµετρα από την πόλη της ∆ράµας.

Οίνοι ποιότητας

Στόχος των ανθρώπων του Κτήματος Μανωλεσάκη είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, ώστε να αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας σε απόλυτη αρμονία με το μικροκλίμα και το έδαφος των αμπελώνων, τα τυπικά χαρακτηριστικά του terroir της περιοχής.

Επισκέψιμο οινοποιείο

Οι οινόφιλοι επισκέπτες μπορούν να έχουν μια ευχάριστη ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Οινοποιείου και της κάβας, να μυηθούν και να εκπαιδευτούν στην τέχνη της δημιουργίας και της απόλαυσης του κρασιού, να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσίες των κρασιών. Καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 14:00 μ.μ. (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας τηλ. 25210 82010).

*Στην κεντρική φωτογραφία ο Γιώργος Μανωλεσάκης με τη δεύτερη γενιά, τον γιο του Σταύρο

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Amethystos, ένα από τα πιο εµβληµατικά κρασιά του Domaine Costa Lazaridi, επανασυστήθηκε στο κοινό του σε µια ιδιαίτερη εκδήλωση που έλαβε χώρα στις...

REPORTS

Ένα όνοµα, ένας θρύλος, ένα κρασί που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Μυστηριακό ως προς το όνοµά του παραπέµπει στο χρυσοφόρο Παγγαίο όρος που υψώνεται...

REPORTS

Το Κτήµα Παυλίδη, πρωτοπόρο στην εφαρµογή του νυχτερινού τρύγου, ξεκίνησε αυτή την πρακτική το 2005. Σήµερα, όλες οι ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στους ιδιόκτητους...

REPORTS

Αυτό που εύκολα φέρνει στο φως κάθε καλόπιστη αναζήτηση γύρω από το ελληνικό κρασί, είναι το βάθεμα της γνώσης και η ωριμότητα σε ένα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Επιβεβαιώνονται από την πλευρά του πωλητή οι πληροφορίες που θέλουν την εξαγορά του Κτήματος Σεμέλη, ιδιοκτησίας του Μιχάλη Σάλλα (Lyktos Group), από τους αδελφούς...

REPORTS

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου σχεδιάζεται να κάνουν το «ντεμπούτο» τους στην αγορά τα πρώτα κρασιά του Κτήματος ΑΛΦΑ, που παράγονται στο νέο βαρυτικό...

REPORTS

Αποκαλυπτική της ταχύτητας με την οποία βρίσκει τα πατήματά του, το μέχρι πρότινος παραμελημένο, τσίπουρο, ήταν έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...