Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με άρωμα Κυκλάδων το τέταρτο Greek Wine Day στη Φλωρεντία που έρχεται το Νοέμβριο

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική χώρα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν 45 οινοποιεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ φέτος οι Κυκλάδες έχουν δυναμική παρουσία με 6 οινοποιεία από το νησιωτικό σύμπλεγμα.

Το Greek Wine Day αποτελεί πλέον θεσμό για την προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ιταλία και την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, συγκεντρώνοντας επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφους, οινολόγους και φίλους του οίνου. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση του ελληνικού αμπελώνα και η γνωριμία του ιταλικού κοινού με τις γηγενείς ποικιλίες και οινοποιητικές παραδόσεις της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη φετινή συμμετοχή του εστιατορίου Μικρό Καράβι από την Τήνο, το οποίο στηρίζει τη διοργάνωση ως χρυσός χορηγός, εκπροσωπώντας επάξια τη γαστρονομία των Κυκλάδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Albani, στη Via Fiume 12Α στη Φλωρεντία, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλειστή γευσιγνωσία για επαγγελματίες και δημοσιογράφους το πρωί, και άνοιγμα για το κοινό από το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Το Greek Wine Day οργανώνεται με την υποστήριξη της σχολής οινοχόων FISAR Firenze και τη συμμετοχή διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός Master of Wine Gabriele Gorelli.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...