Οι εξαγωγές τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο έφτασαν τα 2,03 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την ανάπτυξη, με τις πωλήσεις στις δύο χώρες σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ 157 εκατομμυρίων δολαρίων και 727 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.
Παράλληλα, η αύξηση της αξίας ανά λίτρο ευθύνεται για τη συνολική αύξηση της αξίας κατά 6%. Αντίθετα, ο όγκος για το 12μηνο έως τον Σεπτέμβριο παρουσίασε αρνητική τάση, σημειώνοντας πτώση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ο Σεπτέμβριος του 2022 σημείωσε το δικό του ρεκόρ εξαγωγών καθώς η πρώτη φορά που η αξία εξαγωγής κρασιού της Νέας Ζηλανδίας ξεπέρασε το ένα τέταρτο του δισεκατομμυρίου δολαρίων σε κάθε μήνα, φτάνοντας τα 287 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Philip Gregan, Διευθύνων Σύμβουλος της New Zealand Winegrowers, δήλωσε: «Το ρεκόρ εξαγωγικής αξίας τον Σεπτέμβριο αποδεικνύει ότι οι πελάτες μας συνεχίζουν να εκτιμούν τις εξαιρετικές γεύσεις, τη δέσμευση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα των κρασιών της Νέας Ζηλανδίας, ιδιαίτερα σε σημαντικές διεθνείς αγορές όπως η Βόρεια Αμερική. Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο επιλέγουν ένα μπουκάλι κρασί από τη Νέα Ζηλανδία από το ράφι καθώς γνωρίζουν ότι είναι ένα premium και μοναδικό προϊόν που μπορούν να εμπιστευτούν».
Το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και η ασυνεπής αξιοπιστία αποστολής συνέχισαν να επηρεάζουν τους καλλιεργητές και τα οινοποιεία στη Νέα Ζηλανδία και η συνεχιζόμενη έλλειψη εργατικού δυναμικού και η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων παραμένει ανησυχία για το εμπόριο κρασιού της χώρας, παρά τα καλά νέα.
Ο Gregan πρόσθεσε: «Οι πόρτες των κελαριών έχουν πληγεί σκληρά από την κατάρρευση του αριθμού των διεθνών τουριστών τα τελευταία δύο χρόνια. Αναμένεται ότι, με το άνοιγμα των συνόρων της Νέας Ζηλανδίας, θα δούμε την επιστροφή ξένων επισκεπτών, οι οποίοι θα μπορούν για άλλη μια φορά να απολαύσουν όλες τις εμπειρίες που έχουν να προσφέρουν οι οινοπαραγωγικές περιοχές μας. Μαζί με τους εγχώριους παραθεριστές, οι διεθνείς τουρίστες θα δώσουν στις οινοβιομηχανίες την ώθηση που χρειάζονται για να τις δουν κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης καλοκαιρινής περιόδου και όχι μόνο».
ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com