Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από δροσιστικά ροζέ έως συμπυκνωμνένα γλυκό το πολυδύναμο Αγιωργίτικο

Από δροσιστικά ροζέ έως συµπυκνωµένα γλυκά, το Αγιωργίτικο είναι
µια πολυδύναµη ποικιλία αµπέλου, που πάλλεται µε κοµψότητα τόσο
στη µύτη, όσο και στο στόµα, διεγείροντας τις αισθήσεις.

 

Rosé Saint-Georges

Kτήμα Ιεροπούλου

Ένα κοµψό 100% Αγιωργίτικο ροζέ από τον Χρόνη Ιερόπουλο, που κερδίζει τις εντυπώσεις ήδη από την ετικέτα του, την οποία φιλοτέχνησε ο Γιώργος Σταθόπουλος. Αρωµατικό και ευέλικτο, µε δροσιστική οξύτητα αλλά και φινετσάτο εκτός και εντός φιάλης, πίνεται και σκέτο ως απεριτίφ. 13% vol.

 

Αphrodite

Oινοποιείο Καραμήτσος

Τριανταφυλλί χρώµα και αρώµατα καραµέλας, κόκκινων φρούτων, κερασιού, βατόµουρου, βύσσινου και φραγκοστάφυλου για το ροζέ ηµίξηρο 100% Αγιωργίτικο από το αµπελοτόπι Αχλαδιά της Νεµέας. Στόµα µε ισορροπία γλύκας, αλκοόλης κι οξύτητας. 12,5% vol.

Βυσσινόκηπος

Αµπελώνας Παλύβου

Ροζέ κρασί από 100% Αγιωργίτικο το οποίο στυλιστικά φλερτάρει µε ένα ελαφρύ κόκκινο. Αρώµατα βύσσινου, κερασιού και κανέλας, δροσερή οξύτητα, ελαφριές τανίνες και κερασένια επίγευση. Από τα best-sellers του Νεµεάτη Γιώργου Παλυβού.13,5% vol.

 

Ypsilon ροζέ

Οινοποιείο Παπαγιαννακόπουλος

Από 100% Αγιωργίτικο µε τη µέθοδο της ροζέ οινοποίησης, ένα κρασί από τη Νεµέα µε πορφυρό χρώµα και άρωµα που κατακλύζεται από ζουµερά κόκκινα φρούτα, τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Στο στόµα το κρασί είναι ελαφρύ, µε βελούδινες τανίνες και διακριτική πικάντικη επίγευση. 12,5% vol.

 

 

Pandora ροζέ
Cavino

Ρουµπινί  χρώµα µε χαρακτηριστικά αρώµατα κόκκινων φρούτων που ισορροπούν µε τη µαλακή, βελούδινη γεύση και τη διακριτική οξύτητα. Το 100% Αγιωργίτικο ροζέ της αχαϊκής Cavino προέρχεται από ορεινά αµπέλια της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. 13,0% vol.

 

Αγιωργίτικο Ροζέ bio

Αµπελώνες Ζαχαρία

Ένα φρουτώδες κρασί, µε απαλό σοµόν χρώµα, που προέρχεται από σταφύλια βιολογικής γεωργίας και χαρακτηρίζεται από αρώµατα φράουλας, κερασιού και γλυκόξινα φρούτα εποχής. Στο στόµα είναι µεσαίου σώµατος µε δροσερή οξύτητα. Ανήκει στη σειρά των βραβευµένων µονοποικιλιακών βιολογικών του Κτήµατος. 12,5% vol.

 

 

Late Harvest Roze

Κτήμα Πυργάκη

 

 

Από όψιµο τρύγο Αγιωργίτικου µε βαθύ ροδί χρώµα και στη µύτη αρώµατα γλασαρισµένων κόκκινων φρούτων. Στο στόµα µια εξαιρετική ισορροπία ανάµεσα στη γλύκα των σακχάρων και στη τραγανή οξύτητα, που προσδίδει κοµψότητα στο ηµίγλυκο κρασί. Φρουτώδης επίγευση. Πίνεται ως απεριτίφ ή µε πλατό φρούτων εποχής. 13% vol.

ROSE

Κτήµα Μητραβέλα

Ζωηρό χρώµα από κόκκινο τριαντάφυλλο.Παιχνιδιάρικα αρώµατα κόκκινων φρούτων, µε τη φράουλα και το κεράσι στους βασικούς ρόλους και σώµα µέτρια έντασης µε διακριτική ισορροπηµένη οξύτητα.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς ολοκληρώνεται ο τρύγος, η φροντίδα του αμπελώνα παραμένει κρίσιμη. Ο περονόσπορος, μία από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες του αμπελιού, μπορεί να παραμείνει ενεργός...

REPORTS

Ο τρύγος 2025 του Οινοποιείο Λυραράκη ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η χρονιά, που δοκίμασε την αντοχή τόσο της γης όσο και των ανθρώπων της, χαρακτηρίστηκε από...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...