Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ένα όραμα για το ποιοτικό σύγχρονο κρασί από την οικογένεια Χαρτοδιπλωµένου

Η οικογένεια Χαρτοδιπλωµένου ασχολείται από πολύ παλιά µε την καλλιέργεια του αµπελιού. Πρώτος ο παππούς Ηρακλής στα 1897 φυτεύει, καλλιεργεί αµπέλια, οινοποιεί και εµπορεύεται το κρασί στην ταβέρνα του.

Στη σύγχρονη εποχή η οικογένεια καλλιεργεί αµπελώνες από το 1960. Σαν συνέχεια έρχεται η ίδρυση του οινοποιείου το 2012 δίνοντας προσοχή στην οινοποίηση και στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών µε τεχνικές όπως η προζυµωτική εκχύλιση και η ψυχρή ζύµωση, παράγει ποιοτικά κρασιά, επιτραπέζια και ποικιλιακά.

Ξεφυλλίστε το τεύχος 38 του WineTrails

 

 

Aκάτιο Λευκός – Οίνος Λευκός Ημίξηρος 12,5% vol (Λευκό Μοσχάτο)

Με τη σύγχρονη λευκή οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία δημιουργήθηκε το Λευκό Ημίξηρο Ακάτιο που θα συντροφεύσει κάθε γευστικό ταξίδι. Με χρώμα ανοιχτοκίτρινο, κομψά αρώματα φρούτων, λευκών ανθέων και νότες τριαντάφυλλου, με γεύση ισορροπημένη, όμορφα γλυκιά και όξινη ταυτόχρονα. Ταιριάζει με κοτόπουλο και γλυκόξινες σάλτσες, δροσερές φρουτοσαλάτες, αλλά και μόνο του ως απεριτίφ, ιδανικά στους 8-10o C.

 

Aκάτιο Ροζέ – Οίνος Ροζέ Ημίγλυκος 12,5% vol. (Syrah)

Έντονα λαµπερό, ρόδινο χρώµα. Πολύπλοκο αρωµατικό σύνολο µε νότες κερασιού και µαρµελάδας φράουλα. Γεύση γεµάτη, ισορροπηµένη, µε απολαυστική επίγευση. Η ηµίγλυκη ροζέ εκδοχή της ποικιλίας Syrah σερβίρεται στους 10-12οC, µε δροσερές σαλάτες, ζυµαρικά, πίτσες αλλά και µόνο του ως απεριτίφ.

 

Aκάτιο Ερυθρός – Οίνος Ερυθρός Ημίγλυκος 13% vol.  (Merlot)

Λαμπερό ρουμπινί χρώμα με πληθωρικό μπουκέτο ώριμων μικρών κόκκινων φρούτων. Πλούσια γεμάτη γεύση με επίγευση μαρμελάδας κεράσι. Σερβίρεται στους 12-15οC μόνο του ή και με αρνάκι κατσαρόλας με σύκα, με πικάντικα πιάτα της ασιατικής κουζίνας, ψωμιά με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς.

 

Ήδος Ερυθρός – Οίνος Ερυθρός Ξηρός 13% vol. (Merlot)

Η κλασική ερυθρή οινοποίηση του βασιλιά Cab. Sauvignon και του µοναδικού Merlot δίνει ένα κρασί µε βαθύ πορφυρό χρώµα και πλούσια αρωµατική ένταση µεγάλης πολυπλοκότητας µε νότες βατόµουρου, αγριοκέρασου. Η γεύση είναι απαλή, µε αρώµατα ζουµερών κόκκινων φρούτων, µεγάλης διάρκειας. Σερβίρεται στους 16-18οC µε µπιφτέκια στη σχάρα, κόκκινα κρέατα, ζυµαρικά µε κόκκινες σάλτσες και αλλαντικά.

 

Ήδος Λευκός – Οίνος Λευκός Ξηρός 13% vol. (Μαλαγουζιά)

Η απολαυστική Μαλαγουζιά µε πλούσια αρωµατική και γευστική ένταση είναι καρπός των ιδιόκτητων αµπελώνων. Τα ζουµερά φρούτα και η τραγανή οξύτητα την καθιστούν ιδανικό συνοδευτικό για χορτόπιτες, θαλασσινά, ψάρια, ποικιλίες ορεκτικών.

Ήδος Ροζέ – Οίνος Ροζέ Ξηρός 12,5% vol. (Μοσχοφίλερο)

Αρωµατικό µπουκέτο φρεσκοκοµµένων φρούτων και λουλουδιών. Γεύση δροσερή µε πλούσια φρουτώδη επίγευση. Σερβίρεται στους 10-12οC µόνο του ή και µε ορεκτικά, µαλακά τυριά, αλλαντικά, µακαρονάδες µε ελαφριές σάλτσες, ζυµαρικά, λαδερά.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του MESSINIA FORUM για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου...

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.