Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επόμενο οινικό ραντεβού της Κρήτης τον Μάρτιο του 2023 στο Οινόραμα

Με μεγάλη επιτυχία για πέμπτη χρονιά, 31 Οινοποιεία από την Κρήτη υποδέχτηκαν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες της Αθήνας στην έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και πάνω από 1.000 επισκέπτες δοκίμασαν 300+ ετικέτες.

Στην έκθεση, πραγματοποιήθηκε το ενδιαφέρον σεμινάριο του οινογράφου και συμβούλου οίνου, Σίμου Γεωργόπουλου με τίτλο «Μία Κρήτη για κάθε πιάτο»  και θέμα το πάντρεμα των κρητικών κρασιών με πιάτα της διεθνούς γαστρονομίας. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, τέσσερα διασκεδαστικά διαδραστικά κουίζ οινο-Κρητικών γνώσεων με έπαθλα στους νικητές φιάλες Magnum κρητικών κρασιών.

Την έκθεση επισκέφθηκαν επαγγελματίες του χώρου, οινόφιλοι, δημοσιογράφοι, καθηγητές και φοιτητές σχολών οίνου και γαστρονομίας. Στην έκθεση, επίσης, βρέθηκε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Ο κ. Γεωργαντάς συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς και εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εντυπωσιακή ανάπτυξη και ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να επιστρέφουμε στον χώρο των εκθέσεων και να βλέπουμε το κρητικό κρασί να ανεβαίνει συνεχώς. Το Υπουργείο στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας.»

Η κα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης δήλωσε: «Ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και η Περιφέρεια Κρήτης, βρίσκονται πάντα στο πλευρό και στηρίζουν τους παραγωγούς και οινοποιούς του νησιού μας! Σεβόμαστε το μόχθο, και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας προκειμένου να αναδειχτεί αυτό το πολύτιμο Θείο δώρο που κληρονομήσαμε, το κρασί! Υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε δράση του “Wines of Crete”, που προβάλλει και προωθεί αυτό το πολύ σημαντικό προϊόν του Πρωτογενή μας Τομέα και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την ενίσχυση των προσπαθειών και του αξιόλογου έργου τους.»

Τέλος, ο Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΔΟΝΗ ανέφερε «Το Αθηναϊκό κοινό μας υποδέχτηκε με θέρμη και ζεστασιά. Επιμένουμε να οργανώνουμε συλλογικές δράσεις που προωθούν το κρητικό κρασί και στηρίζουν τον αμπελουργό του νησιού. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης  και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στην υλοποίηση της έκθεσης. Το κρητικό κρασί έχει ακόμα πολλά να δείξει σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.»

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα κλωνικής επιλογής CloSeViVa που διενεργείται στο πλαίσιο της δράσης Ερευνώ, Δημιουργώ, Καινοτομώ και επιδιώκει να επιτύχει την απομόνωση κλώνων από τις σημαντικότερες Ελληνικές ποικιλίες, που παρουσιάζουν ιδιαίτερα φυτοϋγειονομικά και φαινοτυπικά χαρακτηριστικά. Το εν λόγω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...