Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Daniel Ricciardo «έκλεισε» με το οινοποιείο St Hugo για την νέα σεζόν

Ο διάσημος Αυστραλός οδηγός της Formula 1 Daniel Ricciardo συνεργάζεται πλέον με το οινοποιείο St Hugo στην Αυστραλία και λανσάρει τα DR3 x St Hugo Cabernet Sauvignon και Shiraz.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Πέρυσι, ο οκτώ φορές νικητής του Grand Prix της Formula 1 έδωσε το πράσινο φως για μια συνεργασία υψηλής ποιότητας κρασιών με το οινοποιείο St Hugo της Νότιας Αυστραλίας και τον επικεφαλής οινοποιό του, Peter Munro. Οι ντεμπούτο εμφιαλώσεις DR3 x St Hugo εξαντλήθηκαν γρηγορότερα από τους γύρους ρεκόρ πίστας του Ricciardo στα Grand Prix Ισπανίας και Μονακό 2018, και τώρα ο Ricciardo επέστρεψε για μια δεύτερη περιστροφή.

Για τη δεύτερη κυκλοφορία του DR3 (3 είναι ο αριθμός οδηγού F1 του Ricciardo), ο Ricciardo και ο Munro συνεργάστηκαν σε ένα Coonawarra Cabernet Sauvignon 2018 και ένα South Australia Shiraz 2020. Ο Ricciardo και ο St Hugo ένωσαν επίσης τις δυνάμεις τους για ένα πιο μέτριο μείγμα κόκκινου 2021 που ονομάζεται Ric Red. Τα σταφύλια στο μείγμα είναι μια αυστηρά φυλαγμένη «Μυστική συνταγή», σύμφωνα με τον Ricciardo.

Έπειτα, το St Hugo είναι επίσης ο επίσημος προμηθευτής κρασιού για το Αυστραλιανό Grand Prix της Formula 1 από το 2019.

Ο Ricciardo, ο οποίος οδηγεί για την ομάδα McLaren με κινητήρα Mercedes αυτή τη σεζόν, αλλά θα φορέσει ένα νέο αγωνιστικό κοστούμι το 2023, μεγάλωσε με το κρασί στο τραπέζι του δείπνου. «Το κρασί [είναι] ένα δια βίου πάθος μου, που πυροδότησε από την αγάπη του μπαμπά μου για το καλό κρασί», είπε ο Ricciardo στο Wine Spectator μέσω email. «Έχει να κάνει πολύ με την ιταλική μου κληρονομιά. Πάντα πιστεύαμε πολύ στο να μοιραζόμαστε καλό κρασί με ακόμα καλύτερη παρέα. Όταν προέκυψε η ευκαιρία να συνεργαστώ και να συνεργαστώ στενά με τον St Hugo, ένιωσα σαν ένα φυσικό βήμα».

«Όντας από την Αυστραλία, ήξερα ότι ήταν σημαντικό να συνεργαστώ με μια εξαιρετικά αξιόπιστη αυστραλιανή μάρκα κρασιού που θα με επέτρεπε να συνεργάζομαι μαζί τους σε κάθε βήμα», είπε ο Ricciardo, ο οποίος συμμετείχε σε γευσιγνωσίες με τον Munro κατά τη διαδικασία ανάμειξης. «Ήθελα πραγματικά να συνεχίσω να αναπτύσσω αυτή τη συνεργασία μέσω των ετήσιων εκδόσεων μας και αυτό ήταν σημαντικό για μένα. Η συμμετοχή μου στη διαδικασία οινοποίησης αυξάνεται μόνο με την πάροδο του χρόνου καθώς οι γνώσεις και η εμπειρία μου στον κλάδο συνεχίζουν να χτίζονται. Το St Hugo μου δίνει τη σιγουριά ότι τα κρασιά μας είναι υψηλών προδιαγραφών.»

«Λατρεύω ένα κρασί που είναι καλά ισορροπημένο και καλά στρογγυλεμένο», είπε. «Ο [Munro] με δίδαξε πραγματικά πώς να σκέφτομαι με βάση τα σχήματα και πώς είναι δομημένο το κρασί, ενώ συνήθως σκέφτομαι το κρασί από την άποψη της γεύσης».

Φυσικά, τα κρασιά τόσο «αγνά» όπως το DR3 x St Hugo Cabernet και το Shiraz απαιτούν να μεταγγίζονται με στυλ, και το μολύβδινο πόδι του Ricciardo ήταν η τέλεια έμπνευση για την περιορισμένης έκδοσης, χειροποίητη κρυστάλλινη καράφα του. Στην πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με το αγωνιστικό του παπούτσι, από το οποίο πίνει σαμπάνια μετά από κάθε νίκη. Οπότε, με βάση όλα τα παραπάνω, φίλοι της F1 ετοιμάστε τα τιρμπουσόν σας…

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...