Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το αμπέλι αγαπάει τη Φαλάνη

Με όραμα την παραγωγή ποιοτικών κρασιών και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που προσφέρει στα κρασιά η θεσσαλική Γη αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, στον παραγωγό και στον καταναλωτή, πορεύεται στο χρόνο η Οινοποιία Αλατά

Η δημιουργία του αμπελώνα της Οινοποιίας Αλατά ξεκίνησε πειραματικά το 2004 ενώ από το 2008 και μετά το εγχείρημα απέκτησε επαγγελματική υπόσταση. Η Οινοποιία ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα στην κατοχή της βρίσκονται 95 στρέμματα αμπελώνων, εκ των οποίων τα 84 είναι σε πλήρη παραγωγή και τα 11 είναι νεόφυτα, ενώ ήδη νέες φυτεύσεις είναι προγραμματισμένες στο κοντινό μέλλον. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στον Θεσσαλικό κάμπο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λάρισας, στις θέσεις «Αμμούδες» και «Παλιάμπελα» του χωριού Φαλάνη. Εκεί καλλιεργείται μια μεγάλη γκάμα λευκών και ερυθρών, ελληνικών και ξένων ποικιλιών, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Malvasia,Vermentino, Chardonnay, Viognier, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και σε πειραματική βάση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η ιταλική ποικιλία Sagrantino.

Σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής

Η καλλιέργεια των αμπελώνων και η οινοποίηση των σταφυλιών βασίζεται σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και οινοποίησης, στα πλαίσια μιας βιολογικής διαχείρισης, με γνώμονα την άριστη ποιότητα σταφυλιών και κρασιών. Η πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ των αμπελώνων και του οινοποιείου καθώς και η εφαρμογή ψύξης κατά τη μεταφορά των σταφυλιών υποδεικνύει τον απόλυτο σεβασμό και προστασία με την οποία οι άνθρωποι της Οινοποιίας Αλατά περιβάλλουν την πρώτη ύλη. Από τον Δεκέμβριο του 2019 η Οινοποιία Αλατά αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), συμμετέχοντας ανελλιπώς σε εκθέσεις κρασιού σε όλη την Ελλάδα ενώ έχει κάνει και τα πρώτα βήματα στον τομέα των εξαγωγών σε χώρες όπως η Αυστρία και η Δανία.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Οινοποιείου συμβαδίζουν απόλυτα με τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, έτσι ώστε να προστατεύουν την ποιότητα του σταφυλιού, γλεύκους και οίνου.

ΕΞΟΧΟΣ, ΛΕΥΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΖΥΜΕΣ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...