Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Vinsanto του Οινοποιείου Χατζηδάκη επάξιος εκπρόσωπος στην VINOBLE 2022

Η VINOBLE 2022 έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς επαγγελματίες του κρασιού αλλά και οινόφιλους να δοκιμάσουν ξανά το Vinsanto του Οινοποιείου Χατζηδάκη , το οποίο έλαβε τις καλύτερες κριτικές και εκπροσώπησε επάξια τη Σαντορίνη.

του Ζήση Πανάγου

Από τις 29 έως τις 31 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Χερέθ της Ισπανίας η Διεθνής Έκθεση γλυκών κρασιών VINOBLE 2022, στο πλαίσιο της οποίας η ομάδα του Οινοποιείου Χατζηδάκη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το επετειακό Vinsanto, εσοδείας 2004, που είναι 16 χρόνια παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια. Την ομάδα του Οινοποιείου εκπροσώπησαν η Στέλλα Χατζηδάκη (Οινοποιός), ο Σπύρος Παπανδρέου (Επικεφαλής Οινολόγος) και η Αγγελική Καρακώστα (Τμήμα Επικοινωνίας και Φιλοξενίας.

Η VINOBLE 2022 έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς επαγγελματίες του κρασιού αλλά και οινόφιλους να δοκιμάσουν ξανά το Vinsanto Χατζηδάκη , το οποίο έλαβε τις καλύτερες κριτικές και εκπροσώπησε επάξια τη Σαντορίνη. Πολλοί ήταν και εκείνοι που τους δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα ελληνικό κρασί. Αυτό τους έδωσε το κίνητρο να αναζητήσουν, όπως είπαν, και τα υπόλοιπα κρασιά της Ελλάδας, κάτι που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στην ομάδα μας.

H Διεθνής Έκθεση VINOBLE λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια στο “The Alcázar of Jerez”, ένα συγκρότημα φρουρίου που χτίστηκε μεταξύ XII και XVIII αιώνα, του οποίου η ιστορική αξία είναι σε πλήρη αρμονία με την αρχοντιά των κρασιών που εκτίθενται στην έκθεση. Είναι επίσης ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης, και το παλαιότερο, και η ομορφιά του θαμπώνει όλους όσους το επισκέπτονται. Η λέξη “alcázar” προέρχεται από το αραβικό “al-qasr” που ορίζει μια ομάδα κτιρίων που περιβάλλονται από τοίχους που σχηματίζουν ένα αμυντικό συγκρότημα και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Χερέθ.

25 ΧΡΟΝΙΑ Οινοποιείο Χατζηδάκη

Το έτος 2022 αποτελεί επετειακή και ξεχωριστή χρονιά καθώς το Οινοποιείο Χατζηδάκη γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυση του. Στόχος όπως λένε, οι συντελεστές του είναι η παραγωγή οίνων ποιότητας, σε περιορισμένες ποσότητες και προσανατολισμένους στην έκφραση του terroir της Σαντορίνης, μέσα από τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού, κάνοντας αποκλειστικά ζυµώσεις µε ιθαγενείς ζύμες. Τα κρασιά του Οινοποιείουδεν έχουν προσθήκη χηµικών παραγόντων, αφήνουμε τον χρόνο να τα ωριμάσει και εµφιαλώνονται αφιλτράριστα.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...