Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οινικά ταξίδια σε επισκέψιμα οινοποιεία, με την αύρα του καλοκαιριού

Ξεµυτίζουν οι άνθρωποι από τα σπίτια τους έπειτα από την ατελείωτη καραντίνα όµως παραµένει η µεταβλητή της αποφυγής συνωστισµού. Η άπλα, η αίσθηση διαφορετικού και οι γευστικές υποσχέσεις φαίνεται ότι αυξάνουν τις κρατήσεις στα ανοιχτά οινοποιεία.

Οινοποιείο Βενετσάνου Σαντορίνη. Ένα ιστορικό οινοποιείο στο Αιγαίο

Επιμέλεια Πέτρος Γκόγκος

Στην αύρα του ιστορικού αµπελώνα της Νάουσας

Τις πόρτες του επισκέψιµου οινοποιείου άνοιξε και πάλι εδώ και ένα μήνα περίπου, το Κτήµα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα.

Έχοντας εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα µέτρα προστασίας και µε γνώµονα την ασφάλεια επισκεπτών και προσωπικού, το Κτήµα Κυρ-Γιάννη υποδέχεται τους επισκέπτες του καθηµερινά για ωριαίες ξεναγήσεις από τις 10:00 έως τις 15:00 µ.µ..

Κτήμα Κυρ Γιάννη στη Νάουσα. Σε έναν από τους ιστορικούς ελληνικούς αμπελώνες

Η επίσκεψη περιλαµβάνει ξενάγηση στους αµπελώνες, στο οινοποιείο και στην κάβα, ενώ η γευστική δοκιµή των κρασιών γίνεται στο εξωτερικό µπαλκόνι µε θέα τον αµπελώνα, τις πλαγιές του Βερµίου και την πόλη της Νάουσας. Για την αποφυγή συνωστισµού, οι θέσεις για τις ξεναγήσεις είναι περιορισµένες ενώ απαραίτητη είναι η τηλεφωνική κράτηση.

Πλήρης οινική εµπειρία, µια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη

Mε πολλές νέες δραστηριότητες και πλήρη ασφάλεια επέστρεψε στην οινοτουριστική του δραστηριότητα Κτήµα Φλόριαν. Το οικογενειακό µπουτίκ οινοποιείο, που βρίσκεται στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και ανήκει στην οικογένεια Schneider, εδώ και δύο χρόνια µέσω της συµµετοχής στους ∆ρόµους του Κρασιού και στην οινική διαδροµή της Θεσσαλονίκης, προτείνει διάφορες οινοπεριηγήσεις και εκδηλώσεις για τους οινόφιλους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν εκλεκτές φιάλες σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον (επίσκεψη κατόπιν ραντεβού).

Η αυλή  που διαθέτει µε φόντο τον Θερµαϊκό και θέα µέχρι τις παρυφές του Ολύµπου υποδέχεται κάθε οινόφιλο για µοναδικές καλοκαιρινές βραδιές.

Κτήμα Florian Θεσσαλονίκη. Το boutique οινοποιείο της οικογένειας Schneider

Προτεραιότητα του Κτήµατος είναι να προσφέρει µία διαδραστική οινογαστρονοµική εµπειρία µέσα από πρωτότυπες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως blind tasting και wine trivia, αλλά και σεµινάρια food & wine pairing και εξερεύνηση και πικ νικ στα αµπέλια. Πέρα από την επίσκεψη στο Κτήµα, για πρώτη φορά προσφέρεται η δυνατότητα διοργάνωσης semi-private κρουαζιέρας µε οινογευσία & brunch σε συνεργασία µε την DB Luxury Cruises (κάθε Σάββατο 12:00-14:30 µ.µ) µε αναχώρηση από την Μαρίνα Αρετσούς στην Καλαµαριά.

Ταξιδεύει στον χρόνο, η Οινότρια Γη

Με θετική διάθεση και ασφάλεια το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη ανοίγει και πάλι τις πόρτες του τηρώντας όλα τα µέτρα προστασίας που προβλέπει το υπουργείο Πολιτισµού και ο ΕΟ∆Υ. Κατά την επίσκεψη πραγµατοποιείται ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη, στον πολυχώρο της Οινότριας Γης στο Καπανδρίτι Αττικής (1.500 τ.µ. σε δύο επίπεδα), η οποία διαρκεί 45΄- 60’ και περιλαµβάνει πλούσια συλλογή αµπελοοινικών εργαλείων και άλλων εκθεµάτων. Τα πολυάριθµα εκθέµατα ξεκινούν από τον 17ο αι. -όπως µοναδικές στροφιλιές  και ανοιχτήρια που συµβολίζουν την παράδοση και την εξέλιξη της παραγωγής και της απόλαυσης του οίνου. Πλαισιώνονται δε από σύγχρονα οπτικοακουστικά µέσα προσφέροντας στον επισκέπτη µία πλήρη εικόνα για την ιστορία, την καλλιέργεια του αµπελιού, τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, των αποσταγµάτων και βαλσαµικού ξυδιού. Σε ό,τι αφορά το Κτήµα Οινότρια Γη, αποτελεί δηµιουργία του Κώστα λαζαρίδη, ο οποίος παίρνοντας έµπνευση από το µύθο του Οίνωτρου, ίδρυσε τη δική του Οινότρια Γη µεταφέροντας στον Αττικό Αµπελώνα την τεχνογνωσία  που αποκόµισε στη ∆ράµα.

Οινικό ταξίδι στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους    

Ολοκληρώνοντας σχεδόν έξι χρόνια επαναλειτουργίας και κάτω από το πρίσµα της νέας διεύθυνσης, το Οινοποιείο Βενετσάνος στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης συνεχίζει το οινικό ταξίδι που ξεκίνησε η οικογένεια Βενετσάνου πριν από 70 χρόνια. Λόγω της θέσεως του οινοποιείου στο νησί, µοναδικής αρχιτεκτονικής σύλληψης και κατασκευής, αλλά και παραγωγής εξαιρετικών και διεθνώς βραβευµένων κρασιών, η επισκεψιµότητα του χώρου ανέβηκε κάθετα, δηµιουργώντας σε µικρό χρονικό διάστηµα ένα σηµείο οινοτουριστικής αναφοράς και προσέγγισης, προσφέροντας στον επισκέπτη µία µοναδική και ανεξίτηλη εµπειρία. Ύστερα από έναν µακρύ και αργόσυρτο χειµώνα στις αρχές του 2021, µία άνοιξη αναµονής και προετοιµασίας, ήρθε επιτέλους το ξεκίνηµα της νέας τουριστικής περιόδου στη Σαντορίνη δείχνοντας ότι τα δύσκολα πέρασαν, υπό προυποθέσεις φυσικά, µε προσοχή και επιµονή στην αυστηρή τήρηση των µέτρων προστασίας της δηµόσιας υγείας. Τα δροµολόγια των αεροπορικών πτήσεων βαθµιαία πύκνωσαν, τα δροµολόγια των ακτοπλοϊκών γραµµών αυξήθηκαν και οι επισκέπτες στο Οινοποιείο µέρα την ηµέρα έγιναν περισσότεροι αφού το κρασί, το καλό περιβάλλον και η επιλεγµένη παρέα είναι κοµµάτια αλληλένδετα αλλά και προς αναζήτηση και επιλογή στις πολυπόθητες ηµέρες των διακοπών. Νέο ξεκίνηµα λοιπόν, νέες προσδοκίες, νέα διάθεση, το 2021 φαίνεται να περνάει το αισιόδοξο µήνυµα µίας καινούργιας αρχής.

Εξελίσσοντας την παράδοση στο κτήµα Σιγάλα

Aνοιχτό στο οινόφιλο κοινό είναι και πάλι το Κτήµα Σιγάλα στη Σαντορίνη, έχοντας εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα µέτρα προστασίας και µε γνώµονα την ασφάλεια επισκεπτών και προσωπικού. Το Κτήµα υποδέχεται τους επισκέπτες του καθηµερινά από τις 11:00 π.µ. µέχρι και τις 20:00 µ.µ. το βράδυ. Κατά την επίσκεψή τους οι φιλοξενούµενοι έχουν τη δυνατότητα να δοκιµάσουν τα βραβευµένα κρασιά του Κτήµατος και να ενηµερωθούν για τις τεχνικές αµπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης που χρησιµοποιούνται στον ιστορικό αµπελώνα της Σαντορίνης. Ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα πιάτα της βραβευµένης σεφ, Κυριακής Φωτοπούλου, σε ένα µενού ειδικά σχεδιασµένο για να ταιριάξει µε όλη την γκάµα των κρασιών και αποσταγµάτων του Κτήµατος, το οποίο βρίσκεται στον αρχαίο κάµπο της Οίας, στη Σαντορίνη, δηµιουργώντας κρασιά εξαιρετικής ποιότητας.

Κτήμα Σιγάλα Σαντορίνη. Ένα από τα πιο ονομαστά διεθνώς ελληνικά οινοποιεία

all pages_optimized (7)

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...