Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Μάρτιος, μήνας της Ναουσαίικης Αποκριάς περνά μέσα από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες, το μοναδικό δρώμενο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα με διονυσιακές ρίζες, θα συγκεντρώσει, για ακόμη μια χρονιά, πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα στη Νάουσα.

Ενώ οι δρόμοι θα γεμίσουν με τα μπουλούκια με τις χαρακτηριστικές φορεσιές και τους «προσώπους», με μουσικές από νταούλι και ζουρνά, και με παραδοσιακούς χορούς, το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, με μια σειρά εκδηλώσεων, θα γίνει και πάλι ο προορισμός για τους οινόφιλους, καθώς και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη σπουδαία αμπελοοινική παράδοση της περιοχής, και να ανακαλύψουν το κρασί μέσα από τα έθιμα, την ιστορία και τη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Αναλυτικά η ατζέντα εκδηλώσεων

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Κυριακή 3 Μαρτίου / 12:00 – 17:00 / Ελεύθερη συμμετοχή

Το 1992, η ανάγκη εύρεσης μιας λύσης στο αυξανόμενο πρόβλημα της «αρκούδας–χορεύτριας», δημιούργησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, 32 χρόνια μετά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει και επεκτείνει τις δράσεις του προστατεύοντας την άγρια πανίδα της χώρας μας, λειτουργώντας το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Πέμπτη 7 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Η Chef μας Κυριακή Φωτοπούλου θα βρίσκεται στο Κτήμα μας, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και ετοιμάζοντας απολαυστικά πιάτα κρεατικών, όπως επιτάσσει η ημέρα. Δίπλα τους, τα εξαιρετικά και πολυβραβευμένα Ξινόμαυρα του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή: 50 ευρώ / άτομο

5 επιλεγμένα κρασιά εμπνεύουν ισάριθμα πιάτα σε ένα απόλυτο ταίριασμα. Στη λίστα μας, Ξινόμαυρα ροζέ και ερυθρά (AKAKIEΣ Sparkling 2023, ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Block 2022, ΔΙΑΠΟΡΟΣ 2019, Επιδόρπιο κρασί), αλλά και η αγαπημένη ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ του 2023 με Sauvignon Blanc να εκπροσωπεί επάξια τα λευκά του Αμυνταίου.

Το αναλυτικό μενού θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Κτήματος www.kiryianni.gr

ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Τραπέζι με φίλους, παραδοσιακές νηστίσιμες λιχουδιές, αλλα΄και πέταγμα χαρταετού δίπλα στα αμπέλια.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Δευτέρα 25 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Κρατάμε το έθιμο του μπακαλιάρου, μαζί με πολλά ακόμη διαλεχτά πιάτα, προτείνοντας τους καλύτερους συνδυασμούς με κρασιά του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...