Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο θρύλος του NBA Tony Parker επενδύει στο επώνυμο κρασί

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής των τελικών του ΝΒΑ αγκαλιάζει τη σαμπάνια και το ροζέ κρασί του Michel Reybier, στην πρώτη του αποκλειστική συνεργασία εντός της χώρας του.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο Tony Parker ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με το κρασί μετά την απόσυρσή του από το μπάσκετ το 2019. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ο οποίος μεγάλωσε γύρω από το κρασί στη Γαλλία και συνέχισε το ταξίδι του κρασιού με τους Σπερς (συχνά αναζητώντας πολυπόθητο μπουκάλια με τον επικεφαλής προπονητή Gregg Popovich), επένδυσε πρόσφατα στον Γάλλο επιχειρηματία και μακροχρόνιο φίλο Michel Reybier για να βοηθήσει στην ανάπτυξη τριών από τις μάρκες της Reybier.

«Όταν αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το έργο ένιωσα πολύ τυχερός, γιατί μπορώ να μάθω τόσα πολλά από αυτόν, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους επιχειρηματίες στη Γαλλία», είπε ο Parker, του οποίου το ποσό επένδυσης δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. «Οι αξίες γύρω από αυτές τις ιδιοκτησίες ταιριάζουν με αυτό που ήθελα να κάνω με την επιστροφή στην κοινότητά μου.»

Το κυρίως γαλλικό χαρτοφυλάκιο της Reybier περιλαμβάνει τα Cos-d’Estournel του Bordeaux, Château La Mascaronne στην Προβηγκία, Jeeper και Michel Reybier Champagnes και Hetszolo στην Ουγγαρία. Ξεκινώντας από τη συγκομιδή του 2022, o Parker θα ασχοληθεί με τις Jeeper, Michel Reybier Champagne και La Mascaronne, τις οποίες αγόρασε η Reybier το 2020.

«Είμαι χαρούμενος που με επέλεξε ο Tony ως συνεργάτη για τη νέα του ζωή ως επιχειρηματία και που θα εργαστεί μαζί μου για να αναπτύξουμε τις μάρκες διεθνώς και να ενισχύσουμε τη διανομή και την παρουσία τους σε όλο τον κόσμο», είπε ο Reybier. «Στόχος μας είναι να κάνουμε το ροζέ Château La Mascaronne ένα από τα πιο εξαιρετικά κρασιά της Προβηγκίας και μια αληθινή έκφραση του μοναδικού μας terroir, χρησιμοποιώντας μόνο σταφύλια που καλλιεργούνται στο κτήμα». Χωρίς να το αποκλείει, ο Reybier πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για την ανάπτυξη ενός κρασιού με την επωνυμία Parker…

Από τα δείπνα κρασιού με τον προπονητή Popovich στο Σαν Αντόνιο μέχρι τη θητεία του ως συμπρόεδρος στη δημοπρασία Hospices de Beaune Burgundy του 2019 έως τις πολλές συνομιλίες του με τον Reybier, ο Parker αισθάνεται σίγουρος ότι είναι έτοιμος να συνεισφέρει. Λέει ότι ο απώτερος στόχος είναι να διατηρηθούν οι βιολογικές πρακτικές και αξίες της Reybier (το La Mascaronne έχει πιστοποιηθεί ως βιολογικό από τη Agriculture Biologique France από το 2016).

«Πάντα έπαιζα [μπάσκετ] πολύ γρήγορα, αλλά αυτή είναι μια αργή δουλειά, και χρειάζεται χρόνος για να έχεις ένα ωραίο μπουκάλι και να αφήσεις τον αμπελώνα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του», αναφέρει ο Parker. «Ελπίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα απολαύσει ο κόσμος».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν έλαβε απαντήσεις από πρώην συμπαίκτες του, σχετικά με αυτό το πρόσφατο εγχείρημα, ο Πάρκερ είπε ότι έλαβε ένα μήνυμα από τον Popovich, που έλεγε: «Να μου φέρεις μερικά μπουκάλια, πήρες τη διεύθυνσή μου!»

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...