Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Dry January «στεγνώνει» τον ουρανίσκο των οινόφιλων

Μια νέα σχετικά παγκόσμια τάση που ακούει στο όνομα Dry January γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ωστόσο μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν φέτος.

του Ζήση Πανάγου

Αρχικά, το Dry January ξεκίνησε ως μία καμπάνια για την παγκόσμια υγεία, που είχε ως πρωταρχικό μέλημα την αποστασιοποίηση των ανθρώπων από κρασί και οποιοδήποτε άλλο είδος αλκοολούχου ποτού για όλο τον Ιανουάριο μήνα.

Βέβαια, η αποστασιοποίηση αυτή με δυσκολία θα καταφέρει να επιτευχθεί την φετινή χρονιά, καθώς μία νέα δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 άνθρωποι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου μόνο το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον ξηρό Ιανουάριο, και μόλις το 22% απάντησε ότι θα συμμετάσχει.

Ωστόσο, μια άλλη έρευνα της Morning Consult διαπίστωσε ότι, μεταξύ εκείνων που είπαν ότι θα απέχουν από το αλκοόλ τον Ιανουάριο, τα αντιληπτά οφέλη για την υγεία ήταν ο κινητήριος παράγοντας για περίπου το 91% των ερωτηθέντων.

Είναι ενδιαφέρον ότι φέτος τα άτομα επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν ότι «στεγνώνουν» τον Ιανουάριο, με σχεδόν τους μισούς ερωτηθέντες στην έρευνα του Morning Consults να λένε ότι σχεδίαζαν να μετριάσουν το ποτό τους αντί να το κόψουν εντελώς.

Και πάλι, η δημοσκόπησή μας βρήκε κοινό έδαφος μεταξύ των σχολιαστών που ήθελαν να προωθήσουν τη μετριοπάθεια και όχι την αποχή.

Επιπλέον, αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι για όσους θέλουν να μετριάσουν ή να απέχουν από την κατανάλωση αλκοόλ, υπάρχουν περισσότερες από ποτέ επιλογές χωρίς ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Αυτό αποδεικνύεται εξάλλου και από το γεγονός ότι, μόλις αυτόν τον μήνα, η BrewDog και η Corona ανακοίνωσαν νέες μπύρες χωρίς αλκοόλ, ενώ η Katy Perry κυκλοφόρησε τη δική της σειρά απεριτίφ χωρίς αλκοόλ, με το όνομα De Soi.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.