Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κρασί «σε πακέτο» μια νέα καινοτομία σύντομα στην Νέα Υόρκη

Η κυβερνήτης Kathy Hochul έχει προτείνει τη μόνιμη νομιμοποίηση των ποτών σε πακέτο και πιο συγκεκριμένα του κρασιού. Την στιγμή που τα εστιατόρια βλέπουν τα απαραίτητα έσοδα, ενώ οι κάβες παρατηρούν τον ανταγωνισμό…

New York Lt. Gov. Kathy Hochul speaks at the state Capitol, Wednesday, Aug. 11, 2021 in Albany, N.Y. Hochul is preparing to take the reins of power after Gov. Andrew Cuomo announced he would resign from office. (AP Photo/Hans Pennink)

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Το Merlot to-go θα μπορούσε να επιστρέψει στο μενού στην πολιτεία της Νέας Υόρκης φέτος, δίνοντας μια πρόσθετη πηγή εσόδων στα εστιατόρια αυτές τις δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας, αλλά αυτό ταυτόχρονα καθιστά σκεπτικούς τους ιδιοκτήτες ποτοπωλείων, που ανησυχούν για τον ανταγωνισμό. Έτσι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στις 5 Ιανουαρίου στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η Κυβενρήτης Kathy Hochul ανακοίνωσε την υποστήριξή της για τη μόνιμη νομιμοποίηση του αλκοόλ, η οποία θα επέτρεπε την πώληση ποτών όπως το κρασί και τα κοκτέιλ για παραλαβή ή παράδοση.

«Χιλιάδες μπαρ και εστιατόρια, οι ψυχές των γειτονιών μας, έπρεπε να κλείσουν», ανέφερε καθώς ανακοίνωσε την πρόταση, αποκαλώντας το «κάτι που τα μπαρ και τα εστιατόρια μας ζητούσαν… μια κρίσιμη ροή εσόδων κατά τη διάρκεια των φτωχών εποχών του περσινού έτους.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του σχεδίου ανάκαμψης σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Hochul για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να ανακάμψουν από τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της πανδημίας του COVID 19. Αν και δεν θα γίνει νόμος μέχρι να προταθεί ο τελικός προϋπολογισμός του κυβερνήτη την άνοιξη και να ψηφιστεί από την πολιτειακή συνέλευση και τη γερουσία, τα μέλη της βιομηχανίας εστιατορίων είναι αισιόδοξα.

«Η Ένωση Εστιατορίων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι ενθουσιασμένη που βλέπει τον κυβερνήτη Hochul να αναγνωρίζει τη σημασία του να επιτρέπεται μόνιμα το αλκοόλ να πηγαίνει στα ταλαιπωρημένα εστιατόρια και τα μπαρ μας», δήλωσε η Melissa Fleischut, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ένωσης. «Μπορεί οι στιγμές αυτές να είναι δύσκολες αλλά δεν πρέπει να τα παρατάμε.»

Επιπλέον, πολλά εστιατόρια βασίστηκαν στο πρόσθετο εισόδημα από ποτά που αγοράζονταν κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της πανδημίας, ένα προσωρινό μέτρο που επέτρεψε ο πρώην κυβερνήτης Andrew Cuomo. Αυτά τα προσωρινά προνόμια επιτρέπονταν μέσω εκτελεστικού διατάγματος κατά την έναρξη της κρίσης τον Μάρτιο του 2020 και, στη συνέχεια, αφαιρέθηκαν αμέσως (με ελάχιστη προειδοποίηση), όταν έληξε η εντολή τον Ιούνιο του 2021. Η νομοθεσία για τη μονιμοποίηση των προνομίων απέτυχε, αλλά τώρα η πρόταση φαίνεται περισσότερο πιθανός.

Ο Alexis Percival, συνεργάτης και διευθυντής ποτών στα wine bar του Μανχάταν, Ruffian and Kindred, αποκάλεσε τα to-go ποτά «ένα ακόμη εργαλείο στην εργαλειοθήκη για τις ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις». Λέει ότι ο άμεσος αντίκτυπος δεν θα είναι τόσο σημαντικός τώρα που είναι διαθέσιμο το φαγητό σε εσωτερικούς χώρους, αλλά εξακολουθεί να είναι μια χρήσιμη πηγή εσόδων. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα, από το να γίνουν πιο ελκυστικές οι παραγγελίες φαγητού εκτός εγκατάστασης ως «αγορές μιας στάσης για δείπνο» έως το άνοιγμα των ευκαιριών για διαδραστικά μαθήματα ποτών στο διαδίκτυο.

«Καθώς, οι παραλλαγές εξασθενούν, χρειαζόμαστε ευελιξία για να αντιμετωπίσουμε τις άμεσες και μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών για να διατηρήσουμε τις πωλήσεις», δήλωσε ο Percival. Μια δημοσκόπηση που χρηματοδοτήθηκε από την Ένωση Εστιατορίων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι το 78 τοις εκατό των Νεοϋορκέζων υποστηρίζει τη μόνιμη νομιμοποίηση του αλκοόλ.

Αλλά τα καταστήματα λιανικής δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα του μεγαλύτερου ανταγωνισμού και οι αντίπαλες ομάδες λόμπι εργάζονται για να καταπολεμήσουν το σχέδιο προτού γίνει νόμος. «Αυτή η πρόταση θα καταστρέψει τα αλκοολούχα μας καταστήματα, θα δημιουργήσει κρίση στη δημόσια υγεία, θα αυξήσει τα περιστατικά DWI και τις πωλήσεις ανηλίκων και θα ανατρέψει το σύστημα διανομής και πώλησης αλκοόλ εντός και εκτός έδρας», αναφέρεται σε δήλωση της MetroPSA, μιας ομάδας που υποστηρίζει για καταστήματα ποτών στη Νέα Υόρκη. Οι ομάδες λόμπι ήταν αρκετά αποτελεσματικές στη Νέα Υόρκη στην αποτροπή της επέκτασης των πωλήσεων κρασιού οι προσπάθειες νομιμοποίησης των πωλήσεων κρασιού στα παντοπωλεία έχουν επανειλημμένα αποτύχει.

Η Percival λέει ότι η ανησυχία των λιανοπωλητών σχετικά με το επιζήμιο επίπεδο ανταγωνισμού από τα εστιατόρια είναι αβάσιμη. «Τα καταστήματα ποτών, όπως και τα παντοπωλεία, τα πήγαν απίστευτα καλά τα τελευταία δύο χρόνια». Επισημαίνει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, η οποία διαπίστωσε ότι από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 (ενώ τα εστιατόρια πουλούσαν αλκοόλ), υπήρχαν 41,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις σε καταστήματα αλκοολούχων ποτών—αύξηση 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. «Τα εστιατόρια μόλις δεν θα μπορέσει να εκτρέψει τόσα πολλά από τους λιανοπωλητές», είπε.

Ένας άλλος λόγος αντίστασης ήταν ο φόβος της αύξησης της εγκληματικότητας και του θορύβου από πελάτες που πίνουν στους δρόμους, έξω από εστιατόρια. Ο Percival πιστεύει ότι αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί. «Μακροπρόθεσμα, νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε μια ισορροπία που να εμπιστεύεται ότι το 90 τοις εκατό του πληθυσμού μπορεί να συμπεριφέρεται σαν ενήλικες».

 

Πηγή: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.