Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η εκδήλωση Lemnos Philema χτίζει την ταυτότητα της Λήμνου γαστρονομικά και οινικά

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη εχθές η ημερίδα του Lemnos Philema Τοπικά προϊόντα και κρασί, η αξιοποίηση και η σημασία τους.

Πλήθος εκπροσώπων από επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχείων έδωσαν το παρών και άκουσαν τις ομιλίες από από τον chef Σωτήρη Ευαγγέλου (Makedonia Palace) και τον Γιώργο Λούκα (founder Genius In Gastronomy). Έπειτα από μια εισήγηση της διοργανώτριας του Lemnos Philema, Άνθεια Κώτση, οι καταξιωμένοι καλεσμένοι μίλησαν για τη χρήση και τη σημασία των τοπικών προϊόντων, για τα εμφιαλωμένα κρασιά και λεπτομέρειες για την χρήση τους στα εστιατόρια.
Έπειτα το τέλος των ομιλιών, οι παρευρίσκοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Λημνιά κρασιά, τυριά και παξιμάδια.

Το Lemnos Philema με αυτή την εκδήλωση έχει ως στόχο να χτίσει ακόμα περισσότερο την ταυτότητα της Λήμνου γαστρονομικά και οινικά, με το να εκπαιδεύσει τους κλάδους που απευθύνονται στον τουρισμό για την σωστή παρουσίαση και αξιοποίηση του γαστρονομικού και οινικού πλούτου της Λήμνου, και δίνει ραντεβού για την 2ή ημερίδα για επαγγελματίες το 2024!

Το Lemnos Philema ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν, τους καλεσμένους που έκαναν την τιμή να μας μιλήσουν, το ξενοδοχείο Grand Patelli για την χορηγία διαμονής, τον πολυχώρο Αποθήκη για τη φιλοξενία, το Catering Χρυσάφη και τον Νάσο Κοτσιναδέλη με τον Μερακλή.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο δείκτης Liv-ex 100, βασικό βαρόμετρο της απόδοσης της αγοράς εκλεκτού οίνου, παρουσίασε μέτρια πτώση 1% το πρώτο τρίμηνο του 2024, έναντι καθόδου 4,2%...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...