Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Εβδομάδα Κρασιού της Βαρκελώνης επιστρέφει 30% πιο διευρυμένη

Η ισπανική εμπορική έκθεση ανακοίνωσε μια διευρυμένη έκταση, κορυφαίες εκδηλώσεις και εστίαση στους διεθνείς αγοραστές.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την Εβδομάδα Κρασιού της Βαρκελώνης, η οποία επιστρέφει στο Fira de Barcelona από τις 3-5 Φεβρουαρίου. Έχοντας ξεκινήσει το 2020 (λίγο πριν το Covid-19 αναστείλει τα διεθνή ταξίδια), η έκδοση του 2025 υπόσχεται ισχυρή ανάπτυξη και όλο και μεγαλύτερη διεθνή εστίαση.

 Ακόμη και πριν την άφιξη των πρώτων επισκεπτών, η έκθεση χτίζει την παρουσία της. Για πρώτη φορά, θα εκτείνεται σε δύο περίπτερα, γεγονός που σημαίνει 30% αύξηση της επιφάνειας.

 Παρουσιάζοντας το εύρος του ισπανικού κρασιού, η Εβδομάδα Κρασιού της Βαρκελώνης θα έχει την παρουσία περισσότερων από 1.200 οινοποιείων. Μαζί, θα εκπροσωπούν περίπου 75 γεωγραφικές και ποιοτικές ονομασίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ποικιλίες Cava, Ribera del Duero, Priorat, Alicante, La Mancha, Rioja και Jumilla.

 «Η επιτυχία της εκδήλωσης», τονίζει ο Javier Pagés, πρόεδρος της Barcelona Wine Week, «και το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα οινοποιεία επιστρέφουν, αποδεικνύει ότι ο αμπελοοινικός τομέας είναι σαφώς προσηλωμένος στην Barcelona Wine Week ως κορυφαία εμπορική έκθεση και κορυφαία πλατφόρμα για τη διεθνή προβολή της».

 Ειδικότερα, η έκθεση κοιτάζει πέρα από τις παραδοσιακές εξαγωγικές αγορές της Ισπανίας. Στρέφεται αντίθετα σε αναδυόμενες ευκαιρίες σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, η Πολωνία, η Ιρλανδία, η Δανία και η Δομινικανή Δημοκρατία. Καθώς αυξάνονται οι προκλήσεις για το παγκόσμιο εμπόριο οίνου, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης κατανάλωσης και των προστατευτικών εμπορικών πολιτικών, η έκθεση υποστηρίζει τους γενικούς στόχους του κλάδου για διαφοροποίηση των αγορών, διαφοροποίηση της προσέγγισής του και ψηφιοποίηση.

 Για να βοηθήσει στην επίτευξη αυτών των στόχων, η Εβδομάδα Κρασιού της Βαρκελώνης έχει επεκτείνει το κυβερνητικά υποστηριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας αγοραστών. Το πρόγραμμα προσκαλεί αγοραστές που εκπροσωπούν σημαντικούς εισαγωγείς και διανομείς από βασικές εξαγωγικές αγορές να παρευρεθούν στην έκθεση. Φέτος έχουν προσκληθεί 700 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 8%.

 Έπειτα, δεδομένου ότι η εγχώρια αγορά εξακολουθεί να αποτελεί βασική προτεραιότητα, το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει επίσης αγοραστές από την Ισπανία. Θα προσκληθούν περίπου 1.000 άτομα, που καλύπτουν τρεις κύριους τομείς-στόχους: το λιανικό εμπόριο μεγάλης κλίμακας, το εξειδικευμένο εμπόριο και τον τομέα της φιλοξενίας.

 Ένα πλήρες πρόγραμμα γευσιγνωσίας

 Φυσικά, ένας από τους κύριους πόλους έλξης της εβδομάδας είναι η δοκιμή κρασιών με τους παραγωγούς στα περίπτερά τους. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν 350.000 ποτήρια κρασιού κατά τη διάρκεια των τριών ημερών.

 Ωστόσο, για όσους αναζητούν μια πιο επιμελημένη προσφορά, προσφέρεται πληθώρα masterclasses και εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στο επίκεντρο θα βρεθούν αξιόλογοι οινοποιοί, Masters of Wine και Master Sommeliers, εκτός από έναν χώρο γευσιγνωσίας με αυτόνομη ξενάγηση που διοργανώνει το Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων.

 Μεταξύ των σημαντικότερων σημείων είναι μια σειρά συνεδριών που εστιάζουν σε παλαιούς αμπελώνες. Θα συμμετάσχουν οι οινοποιοί υψηλού προφίλ Raúl Pérez (El Bierzo) και Fernando Mora (Bodegas Frontonio), ενώ σε μια συνεδρία για τους αμπελώνες πριν από την φυλλοξήρα θα παρουσιαστούν κρασιά από το Valladolid, την Pontevedra και το Lanzarote.

 Άλλες συνεδρίες θα επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες περιοχές. Η ενότητα “Los 10 magníficos de la D.O. Rías Baixas” θα εξετάσει την DO Albariño της Γαλικίας, ενώ μια άλλη γευσιγνωσία θα γιορτάσει την εκατονταετηρίδα της Rioja DOCa μέσα από οκτώ ιστορικά κρασιά.

 Γενικότερα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Εβδομάδας Κρασιού της Βαρκελώνης θα ασχοληθεί με τις τάσεις και τις προκλήσεις που οδηγούν σήμερα στην αλλαγή του κλάδου. Καλύπτοντας τάσεις όπως η τρέχουσα μόδα για τα λευκά κρασιά και προκλήσεις όπως η διαχείριση του νερού και η ξηρασία, οι συνεδρίες θα παρέχουν πληροφορίες για παραγωγούς, διανομείς και σχολιαστές.

 ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με την υποστήριξη της κυβέρνησής της, η Treasury Wine Estates ποντάρει πολλά στο αυξανόμενο τμήμα των κρασιών χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ....

REPORTS

Τα ισπανικά οινοποιεία και οι παραγωγοί τροφίμων εκφράζουν την ανησυχία τους για την τελευταία απειλή δασμών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η...

REPORTS

Στις 10 και 11 Ιουνίου, οι κύριες εθνικές οινικές ενώσεις της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας συναντήθηκαν στην πόλη Montepulciano της Ιταλίας, στο...

REPORTS

Στη σειρά Micro Batch, κάθε οίνος είναι ένα πείραμα - με μια γηγενή ποικιλία, έναν άγνωστο τόπο ή μια νέα προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Messinia Terroirs συμμετέχει στο φεστιβάλ Οινοξένεια, ενισχύοντας μια ουσιαστική «γέφυρα» συνεργασίας ανάμεσα σε δύο εμβληματικές οινικές περιοχές της Πελοποννήσου:...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, καθώς πέρα από την μαγεία...

REPORTS

Με την υποστήριξη της κυβέρνησής της, η Treasury Wine Estates ποντάρει πολλά στο αυξανόμενο τμήμα των κρασιών χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ....

REPORTS

Το ξημέρωμα της Σάμου, έχει αυτό το εκπληκτικό χρώμα που λαμπυρίζει σε κάθε σταγόνα του υπέροχου σαμιώτικου ροζέ κρασιού «ΒΑΒΕΛοίνος».