Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η έλλειψη γυάλινων φιαλών μπορεί να οδηγήσει ορισμένα κρασιά σε περαιτέρω παλαίωση

Μια σημαντική έλλειψη γυάλινων φιαλών θα μπορούσε να έχει τρομερή επίδραση σε ορισμένα κρασιά από την Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον οινοποιό Phil Long, ιδιοκτήτη της Longevity Wines.

του Ζήση Πανάγου

Η έλλειψη γυάλινων φιαλών, που προκαλείται από τα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, τις αρνητικές επιπτώσεις της παγκόσμιας και συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και τα προβλήματα μεταφοράς, θα μπορούσε να οδηγήσει σε γεύση κρασιών «σαν πριονιστήριο», σύμφωνα με έναν οινοποιό της Καλιφόρνια.

Εκτός από την πιθανή αύξηση των τιμών, η έλλειψη γυάλινων φιαλών έχει έναν άλλο αρνητικό αντίκτυπο στους οινοποιούς της Αμερικής: δεν μπορούν να εμφιαλώσουν το κρασί τους αρκετά γρήγορα.

Παρά το αυξανόμενο κόστος του γυαλιού, ο Phil Long της Longevity Wines αναφέρει ότι δεν έχει αυξήσει ακόμη τις τιμές του, αν και προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή.

«Δεν είμαι σίγουρος για πόσο καιρό μπορούμε να κρατήσουμε τις τιμές εκεί που είναι», ανέφερε πρόσφατα σε μία δήλωση του.

«Το ποτήρι είναι βασικό συστατικό για την εμφιάλωση του κρασιού. Φανταστείτε ότι είστε εταιρεία μπισκότων και δεν υπήρχε αλεύρι».

Η προσφορά αγωνίζεται να συμβαδίσει με τη ζήτηση για αλκοόλ εν μέσω πανδημικής έκρηξης για το ποτό.

Με πλεόνασμα κρασιού σε σύγκριση με έλλειψη γυάλινων φιαλών, ο Long λέει ότι αναγκάστηκε είτε να αφήσει τα προϊόντα του σε δεξαμενές, κάτι που επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά χωρίς τα οφέλη γεύσης και υφής της παλαίωσης βαρελιού ή κρατήστε το κρασί σε δρύινα βαρέλια περισσότερο από όσο είναι επιθυμητό.

«Η υπερβολική αρωματική επίδραση του βαρελιού ρίχνει το κρασί εκτός ισορροπίας», εξήγησε ο Long. «Όταν η δρυς γίνεται το κυρίαρχο στοιχείο στο κρασί, επισκιάζει χαρακτηριστικές γεύσεις φρούτων και έχει συντριπτικά ξυλώδη γεύση».

Απέχει πολύ από το να αποτελέσει ζήτημα αποκλειστικά για τη Δυτική Ακτή της Αμερικής. Οι ελλείψεις μπουκαλιών στην Αργεντινή οδήγησαν τα Onofri Wines να λειτουργούν έξι μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αγκαλιάσουν νέες χώρες για τη διόρθωση του Sauvignon Blanc, καθώς η έλλειψη διαθεσιμότητας του Marlborough New Zealand είναι πιθανό να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, προειδοποίησε το αφεντικό της BWS στη Morrisons.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...