Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Rathfinny παλαιώνει αφρώδες κρασί στον βυθό του Αρκτικού Ωκεανού

Το Rathfinny Wine Estate συνεργάστηκε με την εταιρεία κρουαζιέρας Hurtigruten Norway για να παλαιώσει 1.700 μπουκάλια αφρώδους οίνου στον βυθό του Αρκτικού Ωκεανού.

Αρχικά, τα μπουκάλια πέρασαν έξι μήνες ωριμάζοντας στα παγωμένα νερά σε βάθος 34 μέτρων και διασώθηκαν άθικτα.

Ο Nikolai Haram Svorte, ο οποίος κέρδισε πρόσφατα το Νορβηγικό Πρωτάθλημα Sommelier, ήταν από τους πρώτους που δοκίμασαν το κρασί σε μια ειδική τελετή στο Sandnessjøen.

«Αυτό σηματοδοτεί την αρχή για κάτι πραγματικά συναρπαστικό και πρέπει να πω ότι είμαι απόλυτα εντυπωσιασμένος», είπε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους.

«Παρά το γεγονός ότι πέρασε μόλις έξι μήνες στα νερά της Αρκτικής, το κρασί παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ζωντάνια και παραμένει σε άψογη κατάσταση, λόγω της ήπιας επιβράδυνσης της διαδικασίας γήρανσης».

Παράλληλα, το έργο σχεδιάστηκε για τον εορτασμό της 130ης επετείου της Hurtigruten Norway. Η εταιρεία κρουαζιέρας ιδρύθηκε το 1893 για να βελτιώσει τις επικοινωνίες κατά μήκος της μεγάλης, οδοντωτής ακτογραμμής της Νορβηγίας.

Ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό για να τιμήσει τα 130α γενέθλιά της, έτσι η ομάδα αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την Rathfinny για να δημιουργήσει το «Havets Bobler», το οποίο μεταφράζεται σε «Bubbles of the Sea».

«Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά για τις τελευταίες καινοτομίες στο παλαίωμα του κρασιού, δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στην εξερεύνηση μιας ενδιαφέρουσας νέας υποβρύχιας διαδικασίας», δήλωσε ο Tani Gurra, διευθυντής ποτών στη Hurtigruten Norway.

«Μετά τις πρώτες μας συνομιλίες με την Rathfinny το 2021, πιστέψαμε πλήρως ότι αυτές οι μοναδικές συνθήκες της Αρκτικής θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία κάτι ξεχωριστού, αλλά τελικά όλα ήταν εικασίες το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να χαλάσετε το κρασί».

Ωστόσο, τα κρασιά έχουν δοκιμαστεί τώρα από επαγγελματίες και τα αρχικά σχόλια ήταν ενθαρρυντικά.

«Είναι σαφές για μένα ότι αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα αποκάλυψε ένα μοναδικό περιβάλλον αποθήκευσης και παλαίωσης του αφρώδους οίνου», είπε ο Haram Svorte.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.