Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το αφρώδες κρασί Cava αναφέρει αύξηση αξίας και όγκου το 2022

Η DO Cava δημοσίευσε την έκθεσή της για το 2022, χαρακτηρίζοντάς την έτος ανάκαμψης για την περιοχή μετά τις οικονομικές δυσκολίες του 2021, με τις συνολικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 4,58% σε 249.135 εκατομμύρια φιάλες.

Οι ξένες πωλήσεις στο σύνολό τους αντιπροσώπευαν το 69% των συνολικών πωλήσεων των DOs, σύμφωνα με τη νέα έκθεση. Η Γερμανία διατήρησε τη θέση της ως ο κορυφαίος καταναλωτής (αύξηση 2,22%), ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Σουηδία μπήκε για πρώτη φορά στην κατάταξη των πέντε κορυφαίων αγορών, με πωλήσεις να αυξάνονται κατά 35,34% από έτος σε έτος.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές με σημαντικό δυναμικό, με την Ελβετία (αύξηση 50,36%), τη Βραζιλία (άνοδος 24,30%), την Εσθονία (άνοδος 22,19%) και τη Λιθουανία (άνοδος 21,89%) αυξάνει.

Αύξηση 13,15% παρουσίασαν και οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά φτάνοντας τις 77.807.000 φιάλες. Η επιτόπια συναλλαγή είχε τη μεγαλύτερη επίδραση, με αξιοσημείωτη αύξηση 32,3% σε αξία και 30,4% σε όγκο. Τα κανάλια εκτός συναλλαγών συνέχισαν την ανοδική τάση, λόγω της επιστροφής των προσωπικών αγορών. Το off premise σημείωσε σημαντική αύξηση 10,5% σε αξία και 4,3% σε όγκο.

Η Organic Cava σημείωσε επίσης ανάπτυξη, με τους νέους κανονισμούς να ορίζουν το 2025 ως το έτος κατά το οποίο ολόκληρη η κατηγορία Guarda Superior θα είναι 100% βιολογική.

Ο αριθμός των βιολογικών φιαλών που παράγονται και φέρουν ετικέτα ξεπερνά πλέον τα 32.076.000, με εντυπωσιακή αύξηση 40,70% σε σύγκριση με το 2021.

Με το βλέμμα στο μέλλον, η DO ελπίζει να προχωρήσει με τη δέσμευσή της να αναδείξει την ποιότητα των κρασιών Cava, συνεχίζοντας τις εργασίες για το Στρατηγικό Σχέδιο για την κατάτμηση και τη χωροθέτηση της Cava σε ζώνες.

Ο Javier Pagés, πρόεδρος του Ρυθμιστικού Συμβουλίου DOP Cava, δήλωσε: «Το 2023 θα είναι ένα έτος συνεχούς δέσμευσης στην βασική ιδέα της ποιότητας από όλους εκείνους τους συνεργάτες της Ονομασίας Προέλευσης Cava που επιδιώκουν να σημειώσουν περαιτέρω πρόοδο ενώνοντας δυνάμεις».

Τέλος, σε συμφωνία με την επισήμανση αυτού του μηνύματος ποιότητας, ο Sergio Fuster, Διευθύνων Σύμβουλος της Codorníu, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Cava της Ισπανίας, μίλησε για το «πλεονέκτημα» της χρήσης γαλλικής ορολογίας στις ετικέτες αφρωδών οίνων προκειμένου να υποδείξει ένα «πρότυπο αριστείας» που σχετίζεται περισσότερο με σαμπάνια.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας...

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Κτήμα Όλοινος (Οινοποιία Γ.Λόλας - Γ.Φτίκας) συμμετέχει στην εκδήλωση Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων και διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις για το κοινό. Το οινοποιείο θα είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...