Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ευρύ το φάσμα βιώσιμων πρακτικών σε αμπελώνες της Αυστραλίας

Η Sustainable Winegrowing Australia δημοσίευσε το ετήσιο report επιπτώσεών της, με το 79% των οινοποιείων-μελών να αναλαμβάνουν δράση για την αύξηση της αποδοτικότητας του νερού και περισσότερα από τα μισά μέλη αφοσιώνονται στη βελτίωση της βιοποικιλότητας.

Η Sustainable Winegrowing Australia κυκλοφόρησε το εναρκτήριο report επιπτώσεων που περιγράφει λεπτομερώς το σύνολο εθνικών δεδομένων του προγράμματος σχετικά με το ευρύ φάσμα βιώσιμων πρακτικών που εφαρμόζονται με επιτυχία από αμπελώνες και οινοποιεία σε όλη την Αυστραλία.

Το Sustainable Winegrowing Australia είναι ένα εθελοντικό εθνικό πρόγραμμα βιωσιμότητας για αμπελουργούς και οινοποιούς, το οποίο μετράει, αναφέρει και ενθαρρύνει βέλτιστες πρακτικές σε αμπελώνες και οινοποιεία.

Το πρόγραμμα διέπεται από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Ερευνών Οίνου, το Australian Grape & Wine και  Wine Australia και έχει σχεδόν 900 οινοποιεία-μέλη.

Ο Δρ Martin Cole, Διευθύνων Σύμβουλος της Wine Australia, δήλωσε σχετικά με την έκθεση: «Από την κοιλάδα Hunter μέχρι τον ποταμό Margaret, η Αυστραλία είναι γνωστή για την παραγωγή κρασιού υψηλής ποιότητας που αναγνωρίζεται και καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο. Αυτή η έκθεση καταδεικνύει τη βαθιά μας δέσμευση για την υπεράσπιση των παγκόσμιων διαπιστευτηρίων βιωσιμότητας, σύμφωνα με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και τα βήματα που κάνουν οι διεθνείς παραγωγοί σε αυτόν τον τομέα».

Τα δεδομένα της Wine Intelligence «Ευκαιρίες στο εναλλακτικό κρασί» για το 2022 σημείωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς κανονικούς καταναλωτές κρασιού οδηγούνται από τη βιωσιμότητα των αγορών τους.

Μέσω του προγράμματος διαπιστώθηκε ότι το 87% των αμπελώνων και το 79% των οινοποιείων έχουν λάβει μέτρα για τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και τη μείωση της χρήσης του νερού για τη μεγιστοποίηση της υδατοϊκανότητας.

Η Sustainable Winegrowing Australia εργάζεται για την επίτευξη ενός στόχου μηδενικών αποβλήτων έως το 2050, με το 72% των αμπελώνων και το 89% των οινοποιείων να εκτρέπουν τα απόβλητα από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

Σχεδόν οι μισοί (46%) των αμπελώνων-μελών χρησιμοποιούν τώρα βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης εδάφους και θρεπτικών ουσιών, σύμφωνα με την έκθεση, και το 58% των μελών αφιερώνει γη για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας.

Ο Tony Battaglene, Διευθύνων Σύμβουλος της Australian Grape & Wine και πρόεδρος της Sustainable Winegrowing Australia, δήλωσε: «Αναζητώντας και αγοράζοντας κρασιά από μέλη του προγράμματος ή πιστοποιημένους παραγωγούς, οι διεθνείς καταναλωτές μπορούν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη ότι υποστηρίζουν βιώσιμους καλλιεργητές και οινοποιούς που βοηθούν για να διαμορφώσει προς το καλύτερο τον αυστραλιανό και παγκόσμιο οινικό τομέα».

 

Πηγή: drinks business.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...