Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκθετική ανάπτυξη της οινοβιομηχανίας Αγγλίας και Ουαλλίας

Οι πωλήσεις αγγλικών και ουαλικών κρασιών αυξήθηκαν κατά 31% σε 9,3 εκατομμύρια μπουκάλια το 2021, σύμφωνα με νέα στοιχεία της WineGB.

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 69% σε σχέση με τα 5,5 εκατομμύρια μπουκάλια που πωλήθηκαν το 2019, υπογραμμίζοντας την εκθετική ανάπτυξη που γνώρισε η βιομηχανία τα τελευταία χρόνια.

Οι Βρετανοί αντιπροσωπεύουν το 96% των πωλήσεων, αλλά η ζήτηση αυξάνεται και στις εξαγωγικές αγορές. Τα αγγλικά και τα ουαλικά κρασιά έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλή στη Σκανδιναβία, με τις εξαγωγές στη Νορβηγία να αυξάνονται κατά 85% από έτος σε έτος το 2021.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερες από τις μισές πωλήσεις γίνονται απευθείας στον καταναλωτή, είτε μέσω της πόρτας του κελαριού είτε μέσω του ιστότοπου ενός οινοποιείου.

Ωστόσο, οι πωλήσεις σε σούπερ μάρκετ και εξειδικευμένους λιανοπωλητές είναι επίσης σε άνοδο. Η Majestic ανέφερε ότι οι πωλήσεις αγγλικών αφρωδών οίνων αυξήθηκαν επί του παρόντος κατά 58% τον περασμένο χρόνο.

Κατά τα άλλα, η αλυσίδα Aldi (σούπερ μάρκετ) ανέφερε αύξηση 160% από έτος σε έτος για το αγγλικό της ροζέ που εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι ο κλάδος με τις φυσαλίδες έχει ζήτηση.

Οι εορτασμοί για το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιουνίου, έδωσαν ώθηση στον κλάδο. Η Sainsbury’s ανέφερε ότι οι πωλήσεις αφρώδους κρασιού της στα αγγλικά αυξήθηκαν κατά 370%, καθώς οι Βρετανοί αποφάσισαν να δοκιμάσουν την περίσταση με τοπικό αφρό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της WineGB, Simon Thorpe MW, δήλωσε: «Είναι πραγματικά η ώρα της άνθησης για τον αγγλικό οινικό τομέα. Τα κρασιά μας προσελκύουν όλο και περισσότερους θαυμαστές, κάτι που αποδεικνύεται από τη φανταστική ανάπτυξη των πωλήσεων κρασιού στην εγχώρια αγορά.»

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...