Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκδρομές γευσιγνωσίας κρασιού με αγγλικό ταξί, τώρα στο Μπορντό

Μια νέα ιδέα, που ονομάζεται Wine Cab, επιτρέπει τώρα στους λάτρεις του κρασιού να ακολουθήσουν ένα νέο είδος γευστικής διαδρομής στους αμπελώνες του Μπορντό με αγγλικό ταξί.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Η ιδέα, που δημιουργήθηκε από τον Antoine Beucher, ο οποίος εργάστηκε για 30 χρόνια ως διευθυντής ενός πρακτορείου εκδηλώσεων, ξεκίνησε αφού υπέστη αυτό που περιέγραψε ως «άψυχη» εμπειρία, το να περιοδεύει στις τρέχουσες οινικές περιοχές, το οποίο μάλιστα του προξενούσε πλήξη και όχι ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον Beucher, όλα τα κυκλώματα στους αμπελώνες ήταν όμοια και μετέφεραν τους λάτρεις του κρασιού με σεντάν σε περιοχές με πινακίδες χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία.

Το Wine Cab ενσωματώνει μια φιλοσοφία όπως το αγγλικό ταξί: ο φιλικός οδηγός προσφέρει εξατομικευμένες ξεναγήσεις ή σε κλασική μορφή, με όμορφες διευθύνσεις που συνήθως είναι γνωστές μόνο σε «ευτυχισμένους λίγους» στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Beucher, η εναλλακτική που προσφέρει για την αναρρίχηση σε ένα μυθικό «ταξί» του Λονδίνου σημαίνει ταξίδι με vintage εμφάνιση και έντονη προσωπικότητα. «Διασκευασμένο ως πραγματική αίθουσα γευσιγνωσίας, το διάσημο Fairway FX4 σαγηνεύει με το αμίμητο στυλ και την κομψή γραμμή του», εξήγησε.

Οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να απολαύσουν γευσιγνωσίες στο αυτοκίνητο και να κάνουν όλο το ταξίδι αξέχαστο, καθώς και κάθε συμμετέχων φεύγει με ένα αναμνηστικό road book με φωτογραφίες Polaroid.

Η Wine Cab θα προσφέρει ένα αρχικό τετράωρο κύκλωμα για την ανακάλυψη βιολογικών κρασιών. Το σιρκουί περιλαμβάνει παραλαβή και αποβίβαση σε ξενοδοχείο στο Μπορντό, δύο επισκέψεις με γευσιγνωσίες σε δύο βιολογικά πιστοποιημένα châteaux, γευσιγνωσία εξοχής στους αμπελώνες (ή στην καμπίνα σε περίπτωση βροχής) και μεταφορά με αγγλόφωνο οδηγός.

Η εμπειρία κοστίζει 132€/άτομο με δυνατότητα παροχής συνοδού εμπειρογνώμονα οινολόγου για 280€.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

REPORTS

O σπόρος για την ανάδειξη του πολυποίκιλου μεσσηνιακού αμπελώνα μπήκε το 2023, μέσω του πρώτου Messinia Terroirs Wine Festival. Φέτος, το διαδραστικό οινικό φεστιβάλ...

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Την αναγνώριση που τους αξίζει επιδιώκουν, όπως λένε, οι βρετανοί οινοποιοί να αποσπάσουν από το παγκόσμιο κοινό, μέσω της επικείμενης εβδομάδας οίνου στις 21-29...

REPORTS

Η έκθεση "European Wine Market Report 2024" παρουσίασε το 2024 ως μια χρονιά με άνευ προηγουμένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αμπελοοινικό τομέα, λόγω μιας...

REPORTS

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο υλοποίησης των Παρεμβάσεων του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027, ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα των αιτημάτων για...

REPORTS

Το 46ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου και Οίνου ξεκίνησε στο Chișinău της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, συγκεντρώνοντας εμπειρογνώμονες, ερευνητές, παραγωγούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από όλο...