Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Tα κρασιά Boutari αντικείμενο έμπνευσης διακεκριμένων σεφ

Στο εστιατόριο 48 Urban Garden διοργανώθηκε στις 6 Ιουνίου, το 3ο event υψηλής γαστρονομίας “Boutari & Chefs’ Stories”, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή.

Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στα οινοποιεία της στη Σαντορίνη και την Κρήτη, η οινοποιία Μπουτάρη προσκάλεσε και πάλι διακεκριμένους, ταλαντούχους σεφ να εμπνευστούν από τα κρασιά της, να τα συνδυάσουν με δημιουργικά πιάτα τους  και από κοινού να προσφέρουν στο κοινό ένα αποτέλεσμα γευστικής απόλαυσης, αναδεικνύοντας έτσι το υψηλό επίπεδο της ελληνικής γαστρονομίας και οινοποιίας.

Το κάλεσμα της οινοποιίας αποδέχτηκαν αλφαβητικά οι chefs: Γιάννης Αραπακόπουλος – Chef στο 48 Urban Garden, Δημήτρης Δημητριάδης – Head Chef στο Artisanal, Χάρης Νικολούζος – Chef Patron στο  Jerár, Γιάννης Παρίκος – Executive Chef στο koocsecrets Costa Navarino και Σταμάτης Τσίλιας – Maitre Rotisseur, Chef Patron στο Mayan, εντυπωσιάζοντας με τις γευστικές τους προτάσεις που ανέδειξαν ακόμα περισσότερο τα κρασιά που τις συνόδευσαν. Ο Γιάννης Αραπακόπουλος ταίριαξε τα πιάτα του με τα ανανεωμένα: Σημείο Στίξης Λευκό, Σημείο Στίξης Ροζέ και Σημείο Στίξης Ερυθρό, ο Δημήτρης Δημητριάδης εμπνεύστηκε από το Λευκό Γράμμα, ο Χάρης Νικολούζος δημιούργησε για το Dianthos, ο Γιάννης Παρίκος για το Scalarea Ερυθρό και ο Σταμάτης Τσίλιας για το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλη την ανανεωμένη γκάμα των κρασιών Boutari, χαλαρώνοντας στη «νεοϋορκέζικη» ατμόσφαιρα του αγαπημένου  48 Urban Garden.

Στόχος των εκδηλώσεων “Boutari & Chefs’ Stories” είναι η ανάδειξη της δημιουργικής ελληνικής γαστρονομίας και των σπουδαίων Ελλήνων σεφ  σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας και την εξαιρετική προοπτική των κρασιών Μπουτάρη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

REPORTS

Η Ιαπωνία, μια χώρα παραδοσιακά γνωστή για το σάκε, την τελετουργία του τσαγιού και το εκλεπτυσμένο ουίσκι της, τα τελευταία χρόνια επιχειρεί ένα τολμηρό...

REPORTS

Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου, κορυφαίοι εκπρόσωποι της οινοποιητικής βιομηχανίας της Καλιφόρνια ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον για να προωθήσουν τα συμφέροντα των Αμερικανών...

REPORTS

Μια νέα εξέλιξη στη γεωργική τεχνολογία προέκυψε από την Κίνα, όπου μια εταιρεία παρουσίασε ένα ρομπότ ζιζανιοκτονίας με λέιζερ που έχει σχεδιαστεί για να...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τις αξίες του πολιτισμού και της οινικής κουλτούρας της Αιγιάλειας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά το φεστιβάλ Οινοξένεια που...

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η ιστορική αμπελουργική περιοχή Tokaj ψηφίστηκε ως μία από τις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές αμπελουργικές περιοχές για το 2025, από τους ειδικούς ταξιδιωτικής ασφάλισης της...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...