Με μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από το 1835, το Domaine Matrot παράγει αρχέτυπα κρασιά από την Βουργουνδία και ειδικά από το Meursault και το Puligny-Montrachet. Το οικογενειακό κτήμα διευθύνεται σήμερα από τις αδελφές Adèle και Elsa Matrot, οι οποίες συνεχίζουν την κληρονομιά των προγόνων τους, εξασφαλίζοντας το υψηλότερο επίπεδο αμπελοκαλλιέργειας, οινοποίησης και ωρίμασης των κρασιών.
Στους αμπελώνες του, το Domaine Matrot διατηρεί τη φιλοσοφία της αυθεντικότητας και της απλότητας. Πιστεύουν ότι ένα κρασί πρέπει να αντικατοπτρίζει το terroir και τον τρύγο του, και για να το επιτύχουν αυτό, εφαρμόζουν σχολαστικές εργασίες στον αμπελώνα. Καλλιεργούν τα αμπέλια με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και εφαρμόζουν αυστηρές τεχνικές κλαδέματος σεβόμενοι τόσο τις ανάγκες της ποικιλίας όσο και το terroir του κάθε αμπελώνα με τις ιδιαιτερότητές του.
Το αποτέλεσμα είναι κρασιά μεγάλης συγκέντρωσης που διαθέτουν εξαιρετική ευκρίνεια και ενέργεια, καθαρότητα φρούτου και μιας υψηλής ακρίβειας τυπικότητα.
Κατά τη διαδικασία της οινοποίησης, δίνεται έμφαση στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας και του χαρακτήρα των σταφυλιών. Χρησιμοποιούνται αυτόχθονες ζύμες κατά τη ζύμωση και δίνεται προτεραιότητα στην υγιεινή των βαρελιών. Τα κρασιά ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια 228 λίτρων, τα λευκά συνήθως με τις φίνες οινολάσπες τους, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν πολυπλοκότητα και κομψότητα, διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε εσοδείας.
Ο παραγωγός τους συνιστά μια μικρή παλαίωση στα κρασιά του ώστε να ωριμάσουν και να αναπτύξουν πλήρως τον χαρακτήρα τους πριν την κατανάλωσή τους. Για τα λευκά κρασιά, η μετάγγιση επιτρέπει στα πολύπλοκα αρώματά τους να ανθίσουν, αποκαλύπτοντας τη φινέτσα και την πραγματική προσωπικότητα του terroir τους. Τα κόκκινα κρασιά επωφελούνται από την αναπνοή στο ποτήρι, αποκαλύπτοντας τη λεπτή φύση της ποικιλίας Pinot Noir.