Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

O ιστορικός οίκος Domaine Matrot ήρθε στην Ελλάδα, από την Trinity Wines

Ο αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα του ιστορικού οίκου της Côte de Beaune, Domaine Matrot, είναι πλέον η Trinity Wines.

Με μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από το 1835, το Domaine Matrot παράγει αρχέτυπα κρασιά από την Βουργουνδία και ειδικά από το Meursault και το Puligny-Montrachet. Το οικογενειακό κτήμα διευθύνεται σήμερα από τις αδελφές Adèle και Elsa Matrot, οι οποίες συνεχίζουν την κληρονομιά των προγόνων τους, εξασφαλίζοντας το υψηλότερο επίπεδο αμπελοκαλλιέργειας, οινοποίησης και ωρίμασης των κρασιών.

Στους αμπελώνες του, το Domaine Matrot διατηρεί τη φιλοσοφία της αυθεντικότητας και της απλότητας. Πιστεύουν ότι ένα κρασί πρέπει να αντικατοπτρίζει το terroir και τον τρύγο του, και για να το επιτύχουν αυτό, εφαρμόζουν σχολαστικές εργασίες στον αμπελώνα. Καλλιεργούν τα αμπέλια με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και εφαρμόζουν αυστηρές τεχνικές κλαδέματος σεβόμενοι τόσο τις ανάγκες της ποικιλίας όσο και το terroir του κάθε αμπελώνα με τις ιδιαιτερότητές του.

Το αποτέλεσμα είναι κρασιά μεγάλης συγκέντρωσης που διαθέτουν εξαιρετική ευκρίνεια και ενέργεια, καθαρότητα φρούτου και μιας υψηλής ακρίβειας τυπικότητα.

Κατά τη διαδικασία της οινοποίησης, δίνεται έμφαση στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας και του χαρακτήρα των σταφυλιών. Χρησιμοποιούνται αυτόχθονες ζύμες κατά τη ζύμωση και δίνεται προτεραιότητα στην υγιεινή των βαρελιών. Τα κρασιά ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια 228 λίτρων, τα λευκά συνήθως με τις φίνες οινολάσπες τους, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν πολυπλοκότητα και κομψότητα, διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε εσοδείας.

Ο παραγωγός τους συνιστά μια μικρή παλαίωση στα κρασιά του ώστε να ωριμάσουν και να αναπτύξουν πλήρως τον χαρακτήρα τους πριν την κατανάλωσή τους. Για τα λευκά κρασιά, η μετάγγιση επιτρέπει στα πολύπλοκα αρώματά τους να ανθίσουν, αποκαλύπτοντας τη φινέτσα και την πραγματική προσωπικότητα του terroir τους. Τα κόκκινα κρασιά επωφελούνται από την αναπνοή στο ποτήρι, αποκαλύπτοντας τη λεπτή φύση της ποικιλίας Pinot Noir.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ομάδα του Wine Trails ταξίδεψε γευστικά στην Κρήτη, επιλέγοντας πέντε χαρακτηριστικά ζευγάρια κρασιών και τυριών για μια εμπειρία που τιμά τη δύναμη της...

REPORTS

Σχεδόν παμψηφεί επανεκλέγει για μία ακόμη θητεία πρόεδρος της κλαδικής αμπελουργικής οργάνωσης ΚΕΟΣΟΕ, ο Χρίστος Μάρκου, ο οποίος θέτει ως προτεραιότητα τη χρηματοδότηση και...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...