Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Negoska το νέο κρασί από το Μικρό Κτήμα Τίτου αλλάζει τα δεδομένα

Στους πρόποδες του Όρους Πάικου, στην περιοχή της Γουμένισσας, περιτριγυρισμένο από αιωνόβιες βελανιδιές, βρίσκεται το Μικρό Κτήμα Τίτου. Εκεί, το 2018 οι δύο οινοποιοί και φίλοι, Βαγγέλης Γεροβασιλείου και Βασίλης Τσακτσαρλής, αποφασίζουν να αναβιώσουν το οικογενειακό οινοποιείο του Τίτου Ευτυχίδη και να φτιάξουν, με αγάπη και σεβασμό, οίνους υψηλής ποιότητας, αναδεικνύοντας τις τοπικές ποικιλίες της περιοχής.

Το 2019 κυκλοφορεί η πρώτη ετικέτα του Κτήματος, Μικρό Κτήμα Τίτου Goumenissa, ένα τυπικό ερυθρό κρασί ΠΟΠ Γουμένισσα από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα.

Σήμερα, στο πορτφόλιο του Κτήματος έρχεται να προστεθεί μία νέα ετικέτα, το Μικρό Κτήμα Τίτου Ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα.

Η Νεγκόσκα είναι μια γηγενής ερυθρή ποικιλία που καλλιεργείται αποκλειστικά στις πλαγιές του όρους Πάικου. Η καλλιέργειά της τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί, με αποτέλεσμα οι μονοποικιλιακές εκφράσεις της να είναι λίγες. Αναγνωρίζοντας το δυναμικό της, οι δύο οινοποιοί δημιούργησαν ένα κρασί αποκλειστικά από Νεγκόσκα, που αναδεικνύει τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας και της περιοχής.

Μικρό Κτήμα Τίτου Negoska-ΠΓΕ Πλαγιές Πάικου

Ο τρύγος της Νεγκόσκας πραγματοποιείται στις αρχές Οκτωβρίου. Μετά την έκθλιψη των σταφυλιών γίνεται απευθείας πίεση και εξαγωγή του μούστου, ο οποίος στη συνέχεια ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C.
Το κρασί έχει λαμπερό, απαλό ροζ χρώμα, ζωηρή και κομψή μύτη, με κυρίαρχες νότες γκρέιπφρουτ, φλούδας νεραντζιού και κόκκινων φρούτων, όπως φράουλα, ρόδι και cranberry που δένουν αρμονικά με τις ανθικές νύξεις του γιασεμιού. Στο στόμα, η δροσερή του οξύτητα σε συνδυασμό με το φρουτώδη χαρακτήρα του, χαρίζουν μια ευχάριστη αρωματική επίγευση με διακριτικές νότες εσπεριδοειδών, λευκών ανθών και κόκκινων φρούτων.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...