Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

MALAGOUSIA Cavalieri, μία φρέσκια νότα από την NICO LAZARIDI

H NICO LAZARIDI παρουσιάζει ένα ολοκαίνουργιο οίνο από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που έρχεται να προστεθεί στη σειρά Cavalieri.

Συνεχής έρευνα, δοκιμές και οινοποιήσεις: η αναζήτηση για το καλύτερο δεν σταματά ποτέ στην NICO LAZARIDI! Ένας νέος οίνος έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των προϊόντων του οινοποιείου, που μετρά 35 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στο ελληνικό κρασί.

Η ιδέα της NICO LAZARIDI ήταν να δημιουργήσει μια σειρά από μονοποιλιακά οινικά προϊόντα, ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του Cavalieri Ασύρτικο, το οποίο τα τελευταία χρόνια εκφράζει ιδανικά την τυπικότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τα Cavalieri πλέον θα αναδεικνύουν τον χαρακτήρα συγκεκριμένων ποικιλιών. Η αρχή γίνεται με την MALAGOUSIA Cavalieri, το νέο μέλος της οικογένειας Cavalieri.

MALAGOUSIA Cavalieri: Ένα φρέσκο αρωματικό κρασί

Η αναγεννημένη ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η νεράιδα του ελληνικού αμπελώνα, πρωταγωνιστεί σε αυτό το γοητευτικό κρασί με τα πολύπλοκα αρώματα και τη φινετσάτη γεύση.

Ο έντονος αρωματικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι ευρέως γνωστός. Με την MALAGOUSIA Cavalieri το ζητούμενο ήταν να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό: οι θερμοκρασίες οινοποίησης κρατήθηκαν χαμηλές και, χάρη στην επαφή με τις οινολάσπες κατόπιν της ζύμωσης, χαμήλωσε η ένταση του μονότονου τερπενικού χαρακτήρα με σκοπό να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη αρωματική πολυπλοκότητα.

Το αποτέλεσμα είναι ένας οίνος με έντονη μύτη από ανθικές και βοτανικές νότες και μαζί ελαφριά αρώματα πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών φρούτων. Το σώμα είναι μέτριο, με ευχάριστη οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση.

Τα Cavalieri δημιουργήθηκαν κυρίως ως προϊόν HoReCa, όποτε και ο συγκεκριμένος οίνος θέλαμε να είναι ένα κρασί ιδανικό για food and wine pairing. Μπορεί να συνδυαστεί με ένα ευρύ φάσμα γεύσεων, τόσο της μεσογειακής, όσο και της ασιατικής κουζίνας, με πιάτα θαλασσινών και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και το σκουμπρί. Μπορεί επίσης να συνοδεύσει πιάτα με ψητά πουλερικά, ζυμαρικά, ριζότο, κρεμώδεις σάλτσες, πράσινες σαλάτες και λαχανικά. Μπορείτε να το απολαύσετε δροσερό, στους 8 με 13°C.

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πρωτότυπη έκθεση πινάκων που έχουν κοσμήσει τις ετικέτες των οίνων της NICO LAZARIDI συνεχίζει το ταξίδι της σε επιλεγμένους προορισμούς σε όλη την...

REPORTS

Τριάντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Château Nico Lazaridi Λευκό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Συνώνυμα της λάμψης και της κομψότητας, τα Solitaire Λευκό & Solitaire Rosé του κτήματος Nico Lazaridi άλλαξαν και έρχονται να γεμίσουν με περισσότερες φυσαλίδες...

REPORTS

Με 3 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια διακρίθηκαν οι οίνοι της NICO LAZARIDI που έλαβαν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό οίνου «Asia Wine Trophy» που...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...