Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H Vinexpo Paris 2023 σημειώνει διπλασιασμό των διεθνών εκθετών

Η έκθεση Wine Paris & Vinexpo Paris του επόμενου έτους θα είναι 25% μεγαλύτερη και θα έχει διπλάσιο αριθμό διεθνών εκθετών.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Πριν από την έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 13-15 Φεβρουαρίου, ο Rodolphe Lameyse, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας εκδήλωσης, Vinexposium, δήλωσε ότι ο αριθμός των περιπτέρων από παραγωγούς εκτός των γαλλικών συνόρων είχε διπλασιαστεί σε σχέση με την περσινή εκδήλωση.

«Το 20% των εκθετών μας θα είναι διεθνών προδιαγραφών και θα είναι οι διπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε, έχοντας δηλώσει πόσο σημαντικό είναι να έχει η εκδήλωση παγκόσμια εκπροσώπηση για την επιτυχία της έκθεσης.

«Αν θέλεις πραγματικά να γίνεις νούμερο ένα γεγονός παγκοσμίως, τότε πρέπει να είσαι διεθνής. Θα πρέπει να ξεπεράσεις τα γαλλικά σύνορα», σχολίασε, παραδεχόμενος ότι στο παρελθόν, η Wine Paris & Vinexpo Paris μπορεί να θεωρούνταν «πολύ γαλλική».

Εν συνεχεία, ο ίδιος σημείωσε επίσης, ότι η επόμενη έκθεση στο Παρίσι θα είναι 25% μεγαλύτερη από άποψη χώρου και αριθμού εκθετών, με περίπου 3.500 παραγωγούς να προβλέπονται να λάβουν θέση το 2023, σε σύγκριση με λίγο κάτω από 3.000 στη φετινή εκδήλωση.

Με περίπου το 99% της επιφάνειας να έχει ήδη διατεθεί σε επωνυμίες, είπε, «Η έκθεση έχει σχεδόν εξαντληθεί και αν λάβουμε υπόψη τι συμβαίνει όσον αφορά τις συζητήσεις για τις πωλήσεις, τότε είμαστε πάνω από το 100%.

Διαθέτοντας τρεις αφιερωμένες αίθουσες για «διεθνή περίπτερα», πρόσθεσε ότι αυτή ήταν «μια σημαντική αύξηση» που αντιπροσώπευε «ένα σημείο καμπής για το μέλλον».

Ολοκληρώνοντας σχετικά με το θέμα των κρατήσεων μη Γάλλων εκθετών για το 2023, είπε για το επόμενο Vinexpo Paris, «Είναι μια πραγματικά διεθνής έκθεση, αυτό είναι το βασικό μήνυμα».

 

Γεγονότα για την εκπομπή του 2023:

  • Το 20% των εκθετών θα είναι εκτός Γαλλίας, με περίπτερα που θα εκπροσωπούν 53 χώρες.
  • Πάνω από το 35% διεθνείς επισκέπτες αναμένεται μεταξύ των 30.000 μελών του κλάδου που πρόκειται να παρευρεθούν.
  • Τρεις αίθουσες (5.1, 5.2 και 5.3) θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για διεθνείς παραγωγούς.
  • Μεταξύ των περιπτέρων θα είναι η Ιαπωνία, η Νότια Αφρική, η Χιλή, η Αργεντινή, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Αυστρία, η Γεωργία, η Σλοβενία, η Ελλάδα, ο Λίβανος, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και το Βέλγιο.
  • Άλλες χώρες που πρόκειται να είναι παρούσες θα είναι η Πορτογαλία με τα κρασιά ViniPortugal της Πορτογαλίας, η Ισπανία με την Viña Costeira, το Bodegas Franco Española, το Dominio de Punctum και η Ιταλία, με συγκεκριμένα την Consorzio Tutela del Vino Conegliano Valdobbiadene Prosecco.
  • Οι εκθέτες που επιστρέφουν περιλαμβάνουν το Βέλγιο με το Concours Mondial de Bruxelles. Ελλάδα με μεγάλες εμπορικές εκθέσεις. Ισπανία με τη συμμετοχή των Manzanos Wines, Very Fine Vinos, Bodegas Las Cepas, Bodegas Medrano Irazu και J Garcia Carrion. Ιταλία με Area 39, Consorzio di Tutela della DOC Prosecco, Botter, Soc Agr Colli Asolani Di Bedin Enrico & C.S.S., Gruppo I Vinai srl και Matteo Colla Wines from Piedmont; το αυστριακό περίπτερο με το αυστριακό κρασί και το γερμανικό περίπτερο με τα κρασιά της Γερμανίας.
  • Οι νεοεισερχόμενοι στην εκδήλωση του 2023 περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ σε μεγάλη κλίμακα, με την Καλιφόρνια, το Όρεγκον, τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και τη Napa Valley να εκπροσωπούνται όλες. Θα υπάρξουν και άλλοι νεοεισερχόμενοι όπως το IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e Porto) για την Πορτογαλία, τα κρασιά από το Λίβανο, ο όμιλος κρασιού VSPT για τη Χιλή, ο Ortega Ezquerro, Raíces Ibéricas για την Ισπανία, Piccini 1882, PERLINO S.P.A., Win Freschie Merchants , Tenuta Orsumella και Ca’ di Rajo στην Ιταλία και επίσης Swiss Wines.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Με πρώτη ύλη από τον ορεινό αμπελώνα του Κατάφυτου η πειραματική οινοποίηση από το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.