Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Μουσείο Οίνου του Συνεταιρισμού της Σάμου ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Ανακαλύψτε τη γοητεία των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών… Γνωρίστε από κοντά την μακραίωνη ιστορία και την οινική παράδοση της Σάμου…

Γευτείτε οίνους από την εξαιρετική ποικιλία του άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου που έχει αναδειχθεί διεθνώς χάρη στο μόχθο του σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή. Περιηγηθείτε σε ένα «ζωντανό» μουσείο, εκεί που η παραδοσιακή καλλιέργεια, η οινοποίηση και η παλαίωση ζωντανεύουν μέσω μοναδικών εκθεμάτων.

Από την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 ανοίγει και πάλι τις πόρτες του το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι, προς το κοινό, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής.

Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο επιβλητικό κτήριο του 19ου αιώνα που μετατράπηκε σε «Μουσείο Οίνου» του ΕΟΣ Σάμου το 2005. Ανακαλύψτε την ιστορία και την παράδοση που αναδύεται μέσα από τα αρώματα του σαμιώτικου μοσχάτου σταφυλιού, τις πεζούλες ξερολιθιάς με αληθινά κλήματα να φύονται, την αίθουσα γευσιγνωσίας με τα τεράστια ξύλινα βαρέλια, τα παλαιά εργαλεία και τα μηχανήματα οινοποίησης του προηγούμενου αιώνα, τις συλλεκτικές φιάλες, τις φωτογραφικές απεικονίσεις και τα χειρόγραφα ντοκουμέντα.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 2 ευρώ/άτομο. Περιλαμβάνεται και γευσιγνωστική δοκιμή.

Τηλ. Επικοινωνίας: 22730.87510-εσωτ. 548

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...