Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας θέτουν τις βάσεις για τα κρασιά του οινοποιείου Ακριώτου

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια υψηλής ποιότητας, θέτοντας τις βάσεις για εξαιρετικά κρασιά.

Σταφύλια υψηλής ποιότητας θέτουν τις βάσεις για τα κρασιά του οινοποιείου Ακριώτου

Ο χειμώνας υπήρξε ήπιος έως ψυχρός, με συχνές βροχοπτώσεις που εμπλούτισαν τα εδάφη και εξασφάλισαν τα απαραίτητα αποθέματα υγρασίας για την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Η άνοιξη κύλησε ομαλά, με προοδευτική άνοδο της θερμοκρασίας, ήπιες βροχές και αυξημένη ηλιοφάνεια. Οι συνθήκες αυτές συνέβαλαν καθοριστικά σε μια ισορροπημένη άνθηση και καρπόδεση, χωρίς ακραία φαινόμενα όπως χαλαζοπτώσεις ή υπερβολική υγρασία.

Το καλοκαίρι ήταν ζεστό και ξηρό, ευνοώντας την ομοιόμορφη ωρίμανση των σταφυλιών και οδηγώντας σε εξαιρετική συγκέντρωση σακχάρων και αρωματικών ενώσεων. Η φετινή συγκομιδή επανήλθε στη φυσιολογική της χρονική περίοδο, πιο αργά σε σχέση με το περσινό, πρωιμότερο ξεκίνημα, επιτρέποντας στα σταφύλια να φτάσουν την ιδανική τους ωριμότητα.

Η ποσότητα της παραγωγής ήταν ικανοποιητική, ενώ η ποιότητα των σταφυλιών χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα υψηλή. Ήδη, οι πρώτες ενδείξεις από τις δεξαμενές ζύμωσης είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές, προμηνύοντας μια χρονιά με κρασιά έντονου χαρακτήρα, καθαρότητας και ισορροπίας.

Το Οινοποιείο Ακριώτου ευχαριστεί την ομάδα του και όλους τους συνεργάτες αμπελουργούς για την αφοσίωση και τη συμβολή τους σε έναν ακόμη επιτυχημένο τρύγο. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τα αποτελέσματα αυτής της πολλά υποσχόμενης χρονιάς με τους φίλους του κρασιού!

Μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά την ομάδα του οινοποιείου και να δοκιμάσετε τα βραβευμένα κρασιά του, τις προσεχείς ημέρες, στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Cyprus Wine Expo – Oenognosia 2025, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στην Λευκωσία.
  • Central Wine Fair, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στο χώρο της Αίγλης Ζαππείου στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

REPORTS

H υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2025-2026 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...