Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου έρχεται η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής «Ελληνικό Απόσταγμα»

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι και τα αποστάγματα σταφυλής, όλα επώνυμα και εμφιαλωμένα. Διοργανώνεται φέτος για 8η φορά, στις 19 Ιανουαρίου 2025 στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ώρες λειτουργίας 11:30 – 15:30 & 16:00 – 20:00.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 30 αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες από διάφορα μέρη της χώρας με 150 περίπου προϊόντα. Μαζί με τα γνωστά και καθιερωμένα ποτά θα βρίσκονται και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, δυσεύρετα τσίπουρα μικρών παραγωγών, αποστάγματα φρούτων και ηδύποτα (λικέρ) από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου που αιχμαλωτίζουν τις μοναδικές ευωδιές τους στο μπουκάλι.

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αφορά μόνο ελληνικές ποτοποιίες με επώνυμα, τυποποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, αυτά που αποτελούν το μέλλον του κλάδου. Παρουσία των δημιουργών τους, εκτίθενται προς δοκιμή τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, που ξεδιπλώνουν την αξία και τη μοναδικότητά τους. Με τέτοια όπλα, τα ποτά αυτά αποτελούν πλέον έμπνευση για πολλούς bartenders και mixologists Ελλάδας και εξωτερικού, είτε για τη δημιουργία πρωτότυπων και ευφάνταστων κοκτέιλ ή ακόμα και ως συστατικά παγκοσμίως γνωστών και εδραιωμένων τέτοιων ποτών, όπως πικάντικο Negroni με τσίπουρο αντί τζιν και αρωματικό Bloody Mary με ούζο αντί βότκα.

Ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις τύπου Μasterclass θα πλαισιώσουν την έκθεση: «Παράθυρο στον κόσμο: Baijiu Masterclass», όπου το εθνικό απόσταγμα της Κίνας, Baijiu, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας σε σεμινάριο γευσιγνωσίας με 7 βραβευμένες ετικέτες που επεξηγεί ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς παγκοσμίως, ο Derek Sandhaus. Η συγκριτική γευστική δοκιμή «Grappa & Τσίπουρο: αδέρφια ή ξαδέρφια;», βάζει στο μικροσκόπιο ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο εμβληματικών αποσταγμάτων της Ιταλίας και της Ελλάδας με εισηγητές την οινολόγο Μαρία Ζερβού και τον γευσιγνώστη Luca Bonfiglioli. Τέλος, αναδεικνύοντας τη νέα τάση στο ούζο, η εκδήλωση «Premium Ούζο: Τι είναι και Πώς Πίνεται» θα προβάλλει κορυφαία ούζα της Ελλάδας συνοδεία εδεσμάτων από τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές και το κόστος τους περιλαμβάνονται στο site της έκθεσης.

Το εισιτήριο της έκθεσης «Ελληνικό Απόσταγμα» μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας κοστίζει €15 (φοιτητές 12€) και αφορά μία από τις δύο τετραωρίες, 11:30 – 15:30 ή 16:00 – 20:00. Περιλαμβάνει κατάλογο εκθετών και προϊόντων και το ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων. Ο αριθμός εισιτηρίων ανά τετραωρία είναι περιορισμένος, ενώ στην είσοδο της έκθεσης το κόστος τους θα είναι 18€ (φοιτητές 15€) με τη διαθεσιμότητά τους να μην είναι εγγυημένη. Οι θέσεις για τις παράλληλες εκδηλώσεις επίσης εξασφαλίζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισιτηρίων.

Πληροφορίες: www.apostagmata.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το επώνυμο ελληνικό κρασί αλλάζει… μονοπάτι για να μπορέσει να συναντήσει τους ολοένα και περισσότερους φίλους του στην εγχώρια αγορά, απέραντο το δυναμικό γηγενών...

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...