Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου έρχεται η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής «Ελληνικό Απόσταγμα»

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι και τα αποστάγματα σταφυλής, όλα επώνυμα και εμφιαλωμένα. Διοργανώνεται φέτος για 8η φορά, στις 19 Ιανουαρίου 2025 στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ώρες λειτουργίας 11:30 – 15:30 & 16:00 – 20:00.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 30 αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες από διάφορα μέρη της χώρας με 150 περίπου προϊόντα. Μαζί με τα γνωστά και καθιερωμένα ποτά θα βρίσκονται και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, δυσεύρετα τσίπουρα μικρών παραγωγών, αποστάγματα φρούτων και ηδύποτα (λικέρ) από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου που αιχμαλωτίζουν τις μοναδικές ευωδιές τους στο μπουκάλι.

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αφορά μόνο ελληνικές ποτοποιίες με επώνυμα, τυποποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, αυτά που αποτελούν το μέλλον του κλάδου. Παρουσία των δημιουργών τους, εκτίθενται προς δοκιμή τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, που ξεδιπλώνουν την αξία και τη μοναδικότητά τους. Με τέτοια όπλα, τα ποτά αυτά αποτελούν πλέον έμπνευση για πολλούς bartenders και mixologists Ελλάδας και εξωτερικού, είτε για τη δημιουργία πρωτότυπων και ευφάνταστων κοκτέιλ ή ακόμα και ως συστατικά παγκοσμίως γνωστών και εδραιωμένων τέτοιων ποτών, όπως πικάντικο Negroni με τσίπουρο αντί τζιν και αρωματικό Bloody Mary με ούζο αντί βότκα.

Ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις τύπου Μasterclass θα πλαισιώσουν την έκθεση: «Παράθυρο στον κόσμο: Baijiu Masterclass», όπου το εθνικό απόσταγμα της Κίνας, Baijiu, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας σε σεμινάριο γευσιγνωσίας με 7 βραβευμένες ετικέτες που επεξηγεί ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς παγκοσμίως, ο Derek Sandhaus. Η συγκριτική γευστική δοκιμή «Grappa & Τσίπουρο: αδέρφια ή ξαδέρφια;», βάζει στο μικροσκόπιο ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο εμβληματικών αποσταγμάτων της Ιταλίας και της Ελλάδας με εισηγητές την οινολόγο Μαρία Ζερβού και τον γευσιγνώστη Luca Bonfiglioli. Τέλος, αναδεικνύοντας τη νέα τάση στο ούζο, η εκδήλωση «Premium Ούζο: Τι είναι και Πώς Πίνεται» θα προβάλλει κορυφαία ούζα της Ελλάδας συνοδεία εδεσμάτων από τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές και το κόστος τους περιλαμβάνονται στο site της έκθεσης.

Το εισιτήριο της έκθεσης «Ελληνικό Απόσταγμα» μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας κοστίζει €15 (φοιτητές 12€) και αφορά μία από τις δύο τετραωρίες, 11:30 – 15:30 ή 16:00 – 20:00. Περιλαμβάνει κατάλογο εκθετών και προϊόντων και το ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων. Ο αριθμός εισιτηρίων ανά τετραωρία είναι περιορισμένος, ενώ στην είσοδο της έκθεσης το κόστος τους θα είναι 18€ (φοιτητές 15€) με τη διαθεσιμότητά τους να μην είναι εγγυημένη. Οι θέσεις για τις παράλληλες εκδηλώσεις επίσης εξασφαλίζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισιτηρίων.

Πληροφορίες: www.apostagmata.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...