Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Cuvee III White

ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

CUVEE III WHITE

01

Λευκό Ξηρό

Aπό ορεινούς αµπελώνες των Καλαβρύτων προέρχεται η πρώτη ύλη για το λευκό blend Cuvee III από το Κτήµα Μέγα Σπήλαιο. Η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο, δύο χαρισµατικές ποικιλίες του ελληνικού αµπελώνα, συνδυάζονται σε ένα ιδιαίτερο χαρµάνι µε το Chardonnay και δηµιουργούν ένα ιδιαίτερο κρασί. Μέσα από ξεχωριστή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας, η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο ζυµώνουν σε µικρές δεξαµενές και ωριµάζουν µε τις οινολάσπες, ενώ το Chardonnay ζυµώνει σε βαρέλια αποκτώντας πλούσιο και λιπαρό χαρακτήρα. Το υψόµετρο των αµπελώνων που αγγίζει τα 900 µέτρα, προικίζει το κρασί µε δροσερή οξύτητα και εκφραστικό αρωµατικό χαρακτήρα µαζί µε άφθονη cool climate δροσιά, νεύρο, στρογγυλάδα, εξαιρετική καθαρότητα και πιπεράτη τσαχπινιά. Στις γευστικές αρµονίες του Cuvee III ανήκουν όλες οι πράσινες πλούσιες σαλάτες, τηγανιτό κοτόπουλο, λευκή αστακοµακαρονάδα αλλά και ζυµαρικά µε λευκή σάλτσα.

ΧΑΡΤΗΣ

ΑΧΑΪΑ

GRAPES

Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...

REPORTS

Τις αξίες του πολιτισμού και της οινικής κουλτούρας της Αιγιάλειας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά το φεστιβάλ Οινοξένεια που...