Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To ΔΟΚ υποδέχτηκε τον συγγραφέα των βιβλίων Exploring Wine Regions

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης υποδέχτηκε τον συγγραφέα της σειράς βιβλίων Exploring Wine Regions, διδάκτορα Michael C Higgins, που επισκέφτηκε την Ελλάδα με σκοπό την συγγραφή ενός αναλυτικού βιβλίου γύρω από τον ελληνικό αμπελώνα.

Πρώτη στάση του γνωστού συγγραφέα ήταν η Σητεία και η ιερά μονή Τόπλου στο Λασίθι, με το ΔΟΚ να αναλαμβάνει την ξενάγηση του στους αμπελώνες της Κρήτης.

Τα βιβλία της σειράς Exploring Wine Regions έχουν μέχρι στιγμής συλλέξει 27 διεθνείς βραβεύσεις και αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς γύρω από τον χώρο του κρασιού. Διακρίνονται για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό τους και για τις γνώσεις που μεταφέρουν γύρω από κάποιες από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές παγκοσμίως.

Οι συγγραφείς των βιβλίων ταξιδεύουν αυτοπροσώπως σε κάθε περιοχή που εξετάζουν, επιτρέποντας στους αναγνώστες να γνωρίσουν μέσα από τις εμπειρίες τους, τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τα αγαπημένα τους κρασιά και τους πρωταγωνιστές της βιομηχανίας του οινοτουρισμού. Παράλληλα, περιέχουν προτάσεις για τα οινοποιεία, τα εστιατόρια, την διαμονή και τις εμπειρίες που θεωρούν ότι αξίζει να δοκιμάσει κάθε επισκέπτης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

REPORTS

Το πρώτο ροζέ κρασί του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη από τον αµπελώνα της Νάουσας, µόλις στην τρίτη χρονιά κυκλοφορίας του, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις εντός και...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...