Η προσεκτική επιλογή των σταφυλιών που προέρχονται από τον ιδιόκτητο αµπελώνα του Κτήµατος χαµηλής στρεµµατικής απόδοσης, όπου οι ήπιοι χειµώνες και τα δροσερά καλοκαίρια βοηθούν στην ιδανική ωρίµαση των σταφυλιών, και η παραµονή του σε δρύινα βαρέλια για 6-8 µήνες χαρίζουν στο κρασί πλούσιο σώµα, ευχάριστη οξύτητα, λιπαρότητα, αρωµατική επίγευση και µεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails
Ο τρύγος έλαβε χώρα τέλη Αυγούστου και η οινοποίηση περιλαµβάνει προζυµωτική εκχύλιση και έκθλιψη των σταφυλιών για 18 ώρες, αλκοολική ζύµωση και παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια (13,5 % vol.). Η ιδανική θερµοκρασία σερβιρίσµατος είναι 10-12οC.
Πλαγίως Λευκός 2023
Οινοποιείο: Κτήµα Βιβλία Χώρα
Οινολόγος: Βασίλης Τσακτσαρλής
Περιοχή: Παγγαίο Όρος, Καβάλα