Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πλαγίως Λευκός

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

ΠΛΑΓΙΩΣ ΛΕΥΚΟΣ

01

Λευκό Ξηρό

VOL: 13,5 %

Ιδιαίτερο κρασί µε κιτρινοπράσινο χρώµα και χρυσαφιές ανταύγειες. Έντονα αρώµατα πραλίνας φουντουκιού, κίτρινων φρούτων µε νότες βανίλιας, µελιού και ξηρών καρπών. Η προσεκτική επιλογή των σταφυλιών που προέρχονται από τον ιδιόκτητο αµπελώνα του Κτήµατος χαµηλής στρεµµατικής απόδοσης, όπου οι ήπιοι χειµώνες και τα δροσερά καλοκαίρια βοηθούν στην  ιδανική ωρίµαση των σταφυλιών, και η παραµονή του σε δρύινα βαρέλια για 6-8 µήνες χαρίζουν στο κρασί πλούσιο σώµα, ευχάριστη οξύτητα, λιπαρότητα, αρωµατική επίγευση και µεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης. Ο τρύγος έλαβε χώρα τέλη Αυγούστου και η οινοποίηση περιλαµβάνει προζυµωτική εκχύλιση και έκθλιψη των σταφυλιών για 18 ώρες, αλκοολική ζύµωση και παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια (13,5 % vol.). Η ιδανική θερµοκρασία σερβιρίσµατος είναι 10-12οC.

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΑΒΑΛΑ

GRAPES

Chardonnay

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...