Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Την αξία του Μοσχάτου ανέδειξε ο διαγωνισμός Dacanter 2024

Τη διαχρονική αξία του μοσχάτου, εκφρασμένη στα μοναδικά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος διαγωνισμός οίνου παγκοσμίως, Decanter World Wine Awards 2024.

Η πολλαπλή αυτή βράβευση, με το Samos Anthemis στην κορυφή και τα Samos Doux και Samos Solera να ανεβαίνουν κι αυτά στο υψηλό βάθρο, αναδεικνύει  παράλληλα τη σταθερή ποιότητα και το μοναδικό πολυδύναμο χαρακτήρα των κρασιών του Συνεταιρισμού που φέτος συμπληρώνει τα 90 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας του.

Το πολυβραβευμένο SAMOS ANTHEMIS είναι ένα παλαιωμένο Vin de Liqueur. Ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια. Η αρωματική του πολυπλοκότητα και ο γευστικός του πλούτος, του χαρίζουν ένα μοναδικό χαρακτήρα.  Οι οινολάτρες το απολαμβάνουν δροσερό (στους 12-14οC) συνοδεύοντάς το με επιδόρπια και τυριά πολύ έντονης γεύσης.

Επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη χρονιά τη σπουδαία δυναμική του σαμιακού αμπελώνα, τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, σε τυφλή οινογευστική δοκιμή κέρδισαν τις εντυπώσεις των 250 κορυφαίων κριτών του DWWA 2024 μεταξύ των οποίων ήταν Masters of Wine και Sommeliers. Οι συμμετοχές από 50 και πλέον χώρες πλησίασαν τις 19 χιλιάδες ετικέτες, ενώ τα ελληνικά κρασιά που τιμήθηκαν με χρυσά βραβεία ήταν μόλις 14. Η ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία (95/100) του Samos Anthemis 2018 σε αυτό το διαγωνισμό παγκοσμίου κύρους, το κατατάσσει στις υψηλότερες θέσεις διάκρισης.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τους αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου, οι οποίοι σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς καλλιεργούν το εκλεκτό μικρόρωγο μοσχάτο που κουβαλά στη μικρή του ρόγα όλη τη φιλοσοφία μα και τον κόπο γενεών και γενεών, η φετινή μεγάλη «συγκομιδή» βραβείων. Αποτελεί όμως και μια δέσμευση της οινολογικής ομάδας του Συνεταιρισμού ότι θα συνεχίσουμε, αυτό το μοναδικής ποιότητας σταφύλι να το μετατρέπουμε στα καλύτερα κρασιά, άξια να τιμώνται διεθνώς…» δήλωσαν οι οινολόγοι του Ε.Ο.Σ Σάμου Ευαγγελία Αργυρού, Μαρία Βουλαρίνου και Στέλλα Χατζηπαναγιώτου.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

REPORTS

Μετά από ένα έντονο Σαββατοκύριακο συζητήσεων στην Εθνοσυνέλευση για το νομοσχέδιο χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης του 2026, ο γαλλικός οινικός και ποτοβιομηχανικός τομέας αναστέναξε...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

REPORTS

Με ιδιαίτερη χαρά, η ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τα καταστήματα CELLIER σας προσκαλούν στο GENKA WINE FAIR 2025, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...