Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εξερευνώντας το Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα την Τετάρτη 29 Μαΐου

Την Τετάρτη 29 Μαΐου στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 με θέμα το «Εξερευνώντας το Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα» θα διερευνήσουμε τις εκφράσεις της πιο εκλεκτής λευκής ποικιλίας της Μεσογείου, όταν καλλιεργείται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως μας εξηγούν οι οινοποιοί «υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ των κρασιών του Ασύρτικου από τη Σαντορίνη -που είναι εξάλλου και η πατρίδα της ποικιλίας- από αυτά άλλων περιοχών. Στη Σαντορίνη είναι πιο έντονος ο μεταλλικός χαρακτήρας. Αντίθετα στα Ασύρτικα της ηπειρωτικής Ελλάδας αποκαλύπτεται ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Επίσης τα κρασιά της ηπειρωτικής χώρας εμφανίζονται πιο γεμάτα, με περισσότερο σώμα».

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επεξηγήσεις και «αποκωδικοποιήσεις» στη συνάντησή την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Το κοινό θα έχει ευκαιρία να δοκιμάσει, τυφλά όπως πάντα, κρασιά από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής χώρας, καταγράφοντας τις διαφοροποιήσεις σε αρωματικά προφίλ και γευστικά στυλ. Κλασικές αλλά και καινούργιες ετικέτες, όλα τους κορυφαία Ασύρτικα.

Στην συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 θα λάβει μέρος ο οινολόγος και οινοποιός  Άκης Παπαδόπουλος από το Κτήμα Τέχνη Οίνου.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2023 – 2024 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, ολοκληρώνει την 28η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

REPORTS

Η Ρετσίνα Μαλαματίνα, σύμβολο παράδοσης και αυθεντικότητας για δεκαετίες, έρχεται στο Σήμερα πιο φρέσκια και σύγχρονη από ποτέ, παρουσιάζοντας τη νέα της εταιρική ταυτότητα....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «4th ATHENS WINE AND ART FESTIVAL» θα διεξαχθεί στις 23&24 Nοεμβρίου σε ένα μοναδικό χώρο 1.500 τ.μ., όπου κρασί και τέχνη θα συνυπάρξουν...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...