Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από τη λατινική ονομασία των πεύκων με τη φινέτσα του Ασύρτικου το Pinus του Οινοποιείου Ψαρούλη

Με το όνοµα Pinus Vinus, όπου pinus η λατινική ονοµασία της οικογένειας των πεύκων και vinus το κρασί στα λατινικά, η Ρετσίνα του µεσσηνιακού Οινοποιείου Ψαρούλη είναι ένα φινετσάτο κρασί µε βάση την ποικιλία Ασύρτικο.

Με την προσθήκη ρητίνης από πεύκο κατά τη διάρκεια της ζύµωσης και παλαίωση σε 500λιτρα βαρέλια ακακίας για πέντε µήνες το αποτέλεσµα εκπλήσσει τους ουρανίσκους των απανταχού οινόφιλων. Άλλωστε ο επικεφαλής του Οινοποιείου, Κωνσταντίνος Ψαρούλης, είναι έµπειρος στη διαχείριση της ποικιλίας Ασύρτικο, η οποία χαρακτήρισε και τα πρώτα βήµατά του όταν µε 8.000 φιάλες το 2014 βγήκε στην αγορά προτείνοντας ένα κρυστάλλινο κρασί από τον γέρικο αµπελώνα της οικογένειας. Συνολικά το boutique Οινοποιείο, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Βασιλάδα στις εξοχές της Μεσσήνης, διαχειρίζεται 175 στρέµµατα, ακολουθώντας το µοτίβο των χαµηλών στρεµµατικών επιδόσεων και των φιλικών προς το περιβάλλον παρεµβάσεων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ψαρούλης άλλωστε προτάσσει την ιδιότητα του αµπελουργού, στην οποία εκπαιδεύτηκε από µικρό παιδί, πριν ακόµη κάνει σπουδές και µεταπτυχιακό στη Γεωπονία. «Τα µεγάλα κρασιά βγαίνουνε στο αµπέλι» τονίζει ο ίδιος, έχοντας πειστεί ότι αυτή η φράση συµπυκνώνει την αντίληψη της Οινοποιίας του για τα κρασιά της. «Μεγάλα κρασιά, µε το νεύρο και το δυναµισµό του τοπίου γύρω µας» συµπληρώνει ο 40χρονος αµπελουργός. Όπως εξηγεί ο ίδιος, κάθε ρώγα από τα αµπέλια που εφοδιάζουν το οινοποιείο του µε πρώτη ύλη για τα δυναµικά κρασιά του, έχουν περάσει από το µικροσκόπιό του.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοποιία Ψαρούλη στη Βασιλάδα Μεσσηνίας δημιούργησε μια σειρά από εκδηλώσεις ‘’Open doors’’ , όπου οι επισκέπτες θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες γευσιγνωσίας και ψυχαγωγίας....

REPORTS

Σε μια σειρά από εκδηλώσεις ‘’Open doors’’ προσκαλεί η οινοποιία Ψαρούλη, για μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και ψυχαγωγίας.

REPORTS

Λίγο έξω από το χωριό Βασιλάδα, στις εξοχές της Μεσσήνης, βρίσκεται, κρυµµένο µέσα σε ελαιόδεντρα και ακµαίο αµπελώνα, το boutique οινοποιείο του Κωνσταντίνου Ψαρούλη,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από αυτόρριζο αμπελώνα 45 ετών στα ορεινά της Μεσσηνίας το εκλεπτυσμένο Chardonnay της Οινοποιίας Ψαρούλη.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Messinia Terroirs συμμετέχει στο φεστιβάλ Οινοξένεια, ενισχύοντας μια ουσιαστική «γέφυρα» συνεργασίας ανάμεσα σε δύο εμβληματικές οινικές περιοχές της Πελοποννήσου:...

REPORTS

Μεγάλη διεθνής αναγνώριση για τα Estates Costa Lazaridi: το Οινότρια Γη Syrah- Αγιωργίτικο BIO 2021 απέσπασε Χρυσό Μετάλλιο Grand Gold Medal, καθώς και την...

REPORTS

Eκδόθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης με όλους τους αιτούντες, περιόδου 2024-2025, για ένταξη στην Παρέμβαση Π2-58.4 «Ενημέρωση για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνων και το...

REPORTS

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενίσχυση της κεφαλαιακής της...