Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πειραματική οινοποίηση φυσικώς γλυκού οίνου από Sauvignon Blanc στο κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Με πρώτη ύλη από τον ορεινό αμπελώνα του Κατάφυτου η πειραματική οινοποίηση από το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.

«Αφήσαµε κάποια σταφύλια να ωριµάσουν σε ένα από τα αµπελοτεµάχια και τα τρυγήσαµε σε δύο διαφορετικές περιόδους στα τέλη Νοεµβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου του επόµενου έτους. Στη συνέχεια αναµείξαµε το κρασί που προήλθε από τους δύο διαφορετικούς αυτούς τρύγους. Έχουµε στη διάθεσή µας µία µοναδική αίσθηση του Sauvignon Blanc από τον αµπελώνα του Καταφύτου. Τα σταφύλια από τον ίδιο αµπελώνα χρησιµοποιούνται και για την παραγωγή του Fume που αποτελεί την κορυφαία έκφραση του Sauvignon Blanc από τη ∆ράµα. Τα ίδια χαρακτηριστικά και αρώµατα που παρουσιάζονται στο ξηρό κρασί, εµφανίζονται και στο γλυκό» σηµείωσε µεταξύ άλλων ο Γεράσιµος Λαζαρίδης παρουσιάζοντας τη νέα πειραµατική οινοποίηση του Κτήµατος Λαζαρίδη στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης HO.RE.CA, που έλαβε χώρα από 9 έως 12 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

 

Σύµφωνα µε τον κ. Λαζαρίδη, το τελευταίο διάστηµα το Κτήµα έχει πραγµατοποιήσει νέες φυτεύσεις τόσο στο Κατάφυτο, σε υψόµετρο από 600 µέτρα και άνω, καθώς και στον Πλατανιά ∆ράµας σε υψόµετρο περί τα 400 µέτρα. Ο λόγος της κίνησης αυτής είναι η κλιµατική αλλαγή που οδήγησε το οινοποιείο να µεταφέρει τις καλλιέργειές του σε µεγαλύτερο υψόµετρο προκειµένου να οµαλοποιήσει την εξέλιξη των πιο πρώιµων ποικιλιών όπως είναι το Sauvignon Blanc, η Μαλαγουζιά ή το Chardonnay.

Η μεταφορά του αμπελώνα σε μεγαλύτερο υψόμετρο προσδίδει φρεσκάδα και αρωματική έκφραση στους παραγόμενους οίνους, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Λαζαρίδη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η εταιρεία «Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη» με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι σύναψε με την Eurobank σύμβαση κάλυψης κοινού ομολογιακού δανείου 1,23 εκατ. ευρώ.

REPORTS

Το 2014, το Κτήµα Κώστα Λαζαρίδη, σε µια αναζήτηση τρόπων πρόληψης από τις δυνητικές αρνητικές επιπτώσεις λόγω του φαινοµένου της κλιµατικής αλλαγής, ανακάλυψε την...

REPORTS

Ο τρύγος του 2023, για το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, ήταν η επιβεβαίωση της θεωρίας ότι τις περισσότερες φορές οι πραγματικά ποιοτικές χρονιές συνοδεύονται και...

REPORTS

Μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αυτή του 2023, καθώς τα κρασιά του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη αξιολογήθηκαν και διακρίθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.