Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γνωριμία 15/2 με τα ευλύγιστα Αυστραλιανά κρασιά του οίκου Shaw+Smith

Την ευκαιρία να γνωρίσουν κρασιά του οίκου Shaw+Smith από τα Adelaide Hills της Αυστραλίας θα έχουν Έλληνες οινόφιλοι και ειδικοί του χώρου, σε ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, από τον David LeMire MW (Master of Wine), διευθυντή και Joint-CEO του οινοποιείου.

O David LeMire MW θα παρουσιάσει το οινοποιείο, τα κρασιά, την περιοχή των λόφων της Αδελαΐδας, αλλά και τη φιλοσοφία των ανθρώπων της Shaw+Smith. Στην εκδήλωση θα δοκιμαστούν 8 κρασιά (με την ακόλουθη σειρά):

ΛΕΥΚΑ

SHAW+SMITH Sauvignon Blanc 2022

SHAW+SMITH Riesling 2022

SHAW+SMITH M3 Chardonnay 2022

SHAW+SMITH Lenswood Chardonnay 2021

ΕΡΥΘΡΑ

SHAW+SMITH Pinot Noir 2021

SHAW+SMITH Shiraz 2021

SHAW+SMITH Lenswood Pinot Noir 2021

SHAW+SMITH Balhannah Shiraz 2020

O Martin Shaw τη δεκαετία του 1980 υπήρξε ένας πρωτοπόρος Αυστραλός flying winemaker, με σημαντική εμπειρία οινοποίησης σε διάφορες χώρες. Μαζί με τον πρώτο του ξάδελφο Michael Hill Smith MW, τον πρώτο Αυστραλό Master of Wine με τον οποίο είχαν πάντα πολύ κοντινές σχέσεις, δημιούργησαν το 1989 ένα πρότυπο οινοποιείο στην περιοχή Adelaide Hills της Νοτίου Αυστραλίας με το όνομα Shaw+Smith. Τα τελευταία 30 χρόνια η Shaw+Smith έχει αποκτήσει ένα πιστό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιατί Adelaide Hills; “Because it is wetter, colder and higher”, όπως λέει ο Michael. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν κρασιά ευλύγιστα, με φινέτσα, λεπτότητα, ένταση και χαρακτήρα, αποτυπώνοντας σε αυτά την δροσιά της περιοχής Adelaide Hills. Η φυσική τους οξύτητα και το συγκρατημένο αλκοόλ τα κάνει ανεπανάληπτα food-friendly, ενώ οι ποικιλίες που καλλιεργούνται εκφράζονται ιδανικά στους κρύους αμπελώνες της περιοχής.

Οι διάφορες εκφράσεις των ποικιλιών Chardonnay, Pinot Noir και Shiraz αποτελούν το βασικό focus του οινοποιείου, ενώ το πρώτο τους κρασί, ένα Sauvignon Blanc σημείο αναφοράς για την περιοχή και ένα ξεχωριστό Riesling, συμπληρώνουν την εικόνα. Για τη δημιουργία των κρασιών χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σταφύλια από τρεις ιδιόκτητους αμπελώνες: Balhannah Vineyard, Lenswood Vineyard και Piccadilly Vineyard, συνολικής έκτασης 600 στρεμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται σε υψόμετρο 350 έως 500 μέτρων.

Ο Michael και ο Martin έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν μια σπουδαία ομάδα που συνεχίζει την εξέλιξη της Shaw+Smith, συμπεριλαμβανομένων των David LeMire MW (εμπορική διοίκηση) και Adam Wadewitz (head winemaker), αμφότεροι Joint-CEO της Εταιρείας, αλλά και των Grant Lovelock (Business Manager) και Murray Leake (αμπελουργός).

Να σημειωθεί ότι τα κρασιά Shaw+Smith εισάγονται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Epic Imports.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Οι πρώτες εκτιμήσεις προβλέπουν ότι η Καλιφόρνια θα μπορούσε να βιώσει τη μικρότερη συγκομιδή της εδώ και τριάντα χρόνια. Μεταξύ εκριζώσεων, εγκαταλελειμμένων αμπελώνων και...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.