Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα Museum Collection στο eshop του Κτήματος Γεροβασιλείου

Η σειρά των συλλεκτικών κρασιών Museum collection ανεβαίνει στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Κτήματος Γεροβασιλείου ενόψει των γιορτών, και για όσο διάστημα το Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου παραμένει κλειστό, για να δώσει μια ξεχωριστή νότα στο τραπέζι και στα δώρα σας.

Μετά από πολλαπλές γευστικές δοκιμές, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου επιλέγει τα δρύινα βαρέλια με τη βέλτιστη ωρίμαση και τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, για να δημιουργήσει δύο συλλεκτικά κρασιά με πολύπλοκα αρώματα και μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Museum Collection Λευκό
Το Museum Collection Λευκό είναι ένας συνδυασμός των πέντε λευκών ποικιλιών του Κτήματος, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc και Viognier. Έχει λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και χαρακτηρίζεται από αρώματα μελιού, ανανά, πεπονιού, passion fruit με νύξεις βουτύρου και ξηρών καρπών. Στόμα γεμάτο, πληθωρικό, με τραγανή επίγευση και μεγάλη αρωματική διάρκεια.
Απολαμβάνεται δροσερό στους 10-12 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: Ψάρια με λιπαρή σάρκα, μαλάκια και οστρακοειδή, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες, καπνιστά τυριά.

Museum Collection Ερυθρό
Το Museum Collection Ερυθρό είναι ένας συνδυασμός των πέντε ερυθρών ποικιλιών του Κτήματος, Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο, Syrah και Merlot. Έχει λαμπερό βαθύπορφυρό χρώμα και σύνθετο μπουκέτο ώριμων μαύρων φρούτων (αγριοκέρασο, φραγκοστάφυλο) καθώς και νότες καπνού και μπαχαρικών, αποτέλεσμα της μακράς αλληλεπίδρασης του με τη γαλλική δρυ. Στο στόμα εμφανίζεται ζωηρό, ισορροπώντας με επιτυχία με τις καλοδουλεμένες τανίνες και το συμπυκνωμένο άρωμα του χαρίζοντας του μακρά επίγευση.
Σερβίρεται στους 16-18 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: Κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, κόκκινα και λευκά κρεατικά στη σχάρα, σκληρά τυριά.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...